Αθλητισμός|17.02.2024 08:35

Ασκήσεις με βαράκια

Newsroom

ΑΣΚΗΣΗ 1

Κάθομαι σε εδραία θέση με τα χέρια τεντωμένα έχοντας τις παλάμες προς τα έξω και κρατώντας τα βαράκια. Εκπνέοντας λυγίζω τα χέρια προς το στήθος και επαναλαμβάνω για 1’.


ΑΣΚΗΣΗ 2
Ξαπλώνω στο στρώμα με τα πόδια λυγισμένα να πατάνε στο στρώμα και έχω τα χέρια λυγισμένα ελαφρώς ανοικτά στο πλάι κρατώντας τα βαράκια. Εκπνέοντας σηκώνω λεκάνη και ταυτόχρονα τεντώνω τα χέρια, επαναλαμβάνοντας για 1΄.



ΑΣΚΗΣΗ 3
Ξεκινάω από την ίδια θέση, έχοντας το ένα πόδι λυγισμένο να πατάει στο στρώμα και το άλλο τεντωμένο μπροστά στην ευθεία με το άλλο πόδι. Φέρνω το ένα χέρι λυγισμένο να στηρίζει τον αυχένα και τεντώνω το αντίθετο χέρι από το πόδι που έχω τεντωμένο κρατώντας το βαράκι. Με την εκπνοή σηκώνω κορμό και προσπαθώ να ακουμπήσει το αντίθετο χέρι με το αντίθετο πόδι. Επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε πλευρά.



ΑΣΚΗΣΗ 4
Κάθομαι σε εδραία θέση και κρατάω τα βαράκια μπροστά μου σχεδόν να ακουμπάνε το έδαφος. Με την εκπνοή και για 1’, σηκώνω τα χέρια μου τεντωμένα ψηλά προς το ταβάνι.


ΑΣΚΗΣΗ 5
Τοποθετώ το ένα χέρι λυγισμένο δίπλα στο κεφάλι μου κρατώντας ένα βαράκι. Με την εκπνοή τεντώνω το χέρι μου από τον αγκώνα, χωρίς να χαλάσω την θέση του χεριού μου και επαναλαμβάνω για 1’ σε κάθε χέρι.

γυμναστικήασκήσειςειδήσεις τώρα