Αθλητισμός|22.02.2024 20:35

Άγρια επίθεση χούλιγκαν της Σπορτ Ρεσίφε στο πούλμαν της Φορταλέζα με έξι τραυματίες - Μεταξύ τους βρίσκεται ο πρώην παίκτης του Άρη Λούκας Σάσα

Newsroom

Άγρια επίθεση από οπαδούς της Σπορτ Ρεσίφε δέχθηκε η αποστολή της Φορταλέζα λίγο μετά το μεταξύ τους παιχνίδι (1-1) για το περιφερειακό κύπελλο Nordeste Cup που πραγματοποιείται στη Βραζιλία. Μάλιστα από την επίθεση τραυματίστηκαν έξι ποδοσφαιριστές της Φορταλέζα, μεταξύ των οποίων είναι και ο πρώην παίκτης του Άρη Λούκας Σάσα.

Οι οπαδοί της Σπορτ Ρεσίφε έστησαν καρτέρι και επιτέθηκαν με εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες στο πούλμαν που μετέφερε τη Φορταλέζα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Φορταλέζα το πούλμαν «έγινε στόχος από εκρηκτικούς μηχανισμούς και πέτρες που πέταξαν οπαδοί της Σπορτ». Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση της ομάδας, έξι παίκτες τραυματίστηκαν ελαφρά από την επίθεση και διακομίσθηκαν σε νοσοκομείο του Ρεσίφε.

Η ανακοίνωση της Φορταλέζα

«Το λεωφορείο της αποστολής της Φορταλέζα, το οποίο μετέφερε αθλητές, προπονητές, προσωπικό και διοίκηση, δέχτηκε επίθεση με βόμβες και πέτρες από οπαδούς της Σπορτ καθώς έφευγαν από την Περναμπούκο Αρένα μετά τον αγώνα για το Copa do Nordeste. Μετά το περιστατικό, η αποστολή μεταφέρθηκε απευθείας στο πλησιέστερο νοσοκομείο του Ρεσίφε» αναφέρει η ανακοίνωση.

Και προσθέτει ότι: «Έξι παίκτες χτυπήθηκαν: ο τερματοφύλακας Ζοάο Ρικάρντο τραυματίστηκε με ένα κόψιμο στο φρύδι του και ο αριστερός μπακ Γκονσάλο Εσκομπάρ υπέστη ένα χτύπημα στο κεφάλι, ένα κόψιμο στο στόμα και ένα άλλο κόψιμο στο φρύδι του. Ο δεξιός μπακ Ντούντου, οι αμυντικοί Τίτι και Μπίτες και ο μέσος Λούκας Σάσα τραυματίστηκαν από γυαλιά και είχαν αιμορραγία.

Ο Ζοάο Ρικάρντο και ο Γκονσάλο Εσκομπάρ υποβλήθηκαν σε ράμματα. Ο αριστερός μπακ θα υποβληθεί και σε αξονική τομογραφία στο κεφάλι, αλλά είναι καλά και έχει τις αισθήσεις του. Οι υπόλοιποι αθλητές θα υποβληθούν σε ιατρική φροντίδα για να αφαιρέσουν θραύσματα γυαλιού από το σώμα τους».

«Μπαμπά, πόνεσες στη δουλειά;»

Κατά την άφιξη της ομάδας στη Φορταλέζα η μικρή κόρη του ποδοσφαιριστή Ντούντου υποδέχθηκε τον πατέρα της με την αγωνία για τον τραυματισμό του. «Μπαμπά, χτύπησες στη δουλειά;» τον ρώτησε η κορούλα του, η οποία ήταν στην αγκαλιά της μητέρας της.

Τα επεισόδια καταδίκασε και η Σπορτ Κλουμπ Ρεσίφε αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η Σπορτ Κλουμπ Ρεσίφε καταδικάζει έντονα τις πράξεις βίας που στόχευαν το λεωφορείο της αποστολής της Φορταλέζα».

χούλιγκανεπεισόδιαΒραζιλίαΦορταλέζα