Αθλητισμός | 29.02.2024 16:51

Έπεσε «μαύρο» στο VAR για πέντε λεπτά στο 4-2 της ΑΕΚ επί του ΠΑΣ Γιάννινα!

Newsroom

Προβληματική ήταν η λειτουργία του VAR στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην OPAP Arena. Ο διαιτητής Μαλούτας, λίγο μετά την επίτευξη του τέταρτου γκολ της Ένωσης για το οποίο οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Πόνσε, ενημέρωσε τους δύο πάγκους ότι υπήρξε πρόβλημα στο VAR λέγοντας πως προέκυψε διακοπή της σύνδεσης με τα κεντρικά!

Η αναμέτρηση διακόπηκε για περίπου πέντε λεπτά με τους Γιαννιώτες να φωνάζουν για χέρι του σκόρερ της Ένωσης. Το τηλεοπτικό κοινό αλλά και όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, βλέποντας τον διαιτητή να έχει διακόψει το παιχνίδι, θεώρησε ότι γινόταν έλεγχος της φάσης από το VAR.

Χάθηκε η εικόνα και ο ήχος στο VAR

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του SDNA, o διαιτητής Μαλούτας πήγε τελικά στους πάγκους των δύο ομάδων και τους ενημέρωσε ότι το γκολ δεν ήταν δυνατό να εξεταστεί από το VAR καθώς είχε υπάρξει μία περίπου πεντάλεπτη διακοπή στο σύστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες η διακοπή διήρκεσε από το 78' ως το 83'. Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να γίνει ο σχετικός έλεγχος και να διαλευκανθεί η υπόθεση, υπερίσχυσε η αρχική απόφαση του διαιτητή με αποτέλεσμα το γκολ να κατακυρωθεί.

Για την ακρίβεια, το τέρμα του Πόνσε σημειώθηκε στο 78:17 του αγώνα και στο 83:15 ο ρέφερι πήγε στους πάγκους προκειμένου να ενημερώσει για το μπλακ άουτ στο VAR! Αμέσως μετά ο Βεροιώτης διαιτητής έδειξε τη σέντρα μετρώντας το γκολ.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του SDNA, σε ανάλογες περιπτώσεις και βάσει του πρωτοκόλλου, ο διαιτητής πρέπει να ενημερώνεται για την προβληματική λειτουργία του VAR και ακολούθως να σταματάει προσωρινά τον αγώνα, μέχρι να διαπιστωθεί αν μπορεί να αποκατασταθεί η βλάβη και να ενημερωθούν σχετικά οι δύο ομάδες.

Αναμένεται να πάρει θέση η ΚΕΔ

Στο άρθρο σημειώνεται ότι η επικοινωνία του Μαλούτα με τον Βεργέτη, ο οποίος ήταν ο VAR, πράγματι φαίνεται να διεκόπη για κάποια λεπτά καθώς υπήρξε τεχνικό πρόβλημα από τα κεντρικά του Αμαρουσίου και όχι από το βαν στο γήπεδο.

Προφανώς η ΚΕΔ ενήμερη για το θέμα και αναμένεται να πάρει θέση, όπως θα πρέπει να συμβεί και με τον VAR Operator που είναι υπεύθυνος για την ομαλή λειτουργία ακόμα και σε περιπτώσεις τεχνικών προβλημάτων όπως αυτό που παρουσιάστηκε στο κυριακάτικο ματς.

Δείτε το σχετικό video