Αθλητισμός|03.04.2019 11:13

Παναθηναϊκός: Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης - Το πολυεργαλείο του Δώνη

Κώστας Γουλής

Το επιβεβαιώνει περίτρανα και η εξίσωση «κόστους - προσφοράς», στην οποία ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έχει µακράν τους καλύτερους «δείκτες» από κάθε φετινό απόκτηµα του «τριφυλλιού».

Μεγαλύτερους και από αυτούς του «Κίκο Μακέντα», ο οποίος ναι µεν έχει «υπογράψει» 8 γκολ και 3 ασίστ σε 23 µατς, αλλά η απόδοσή του πέρασε από διάφορες «σκάλες». Ειδικά µετά τις αρχές του ’19, όπου οι επιδόσεις του Ιταλού έπεσαν δραµατικά και χρειάστηκε να περάσουν δύο µήνες και κάτι µέχρι να βρει δίχτυα µε το προχθεσινό υπέροχο «golazo» στη Ριζούπολη, το Νο 3.700 γκολ του Παναθηναϊκού στην Α’ Εθνική!

Στον αντίποδα, η εικόνα του «Λιάκου» (όπως φωνάζουν στο «Γ. Καλαφάτης» τον 21χρονο πολυσύνθετο µπακ-χαφ) ήταν σταθερή και τις περισσότερες φορές πάνω από τον «πράσινο» µέσο όρο στα 22 παιχνίδια που φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού, είτε ως βασικός (12 φορές) είτε προερχόµενος από τον πάγκο (10). Το ίδιο πολύτιµα ήταν και τα γκολ του. Από το 2-0 (ασίστ του Χατζηγιοβάνη), που «καθάρισε» τη νίκη, λίγο πριν από το ηµίχρονο του αγώνα µε τον Λεβαδειακό (4η αγωνιστική), έως το γκολ... τρίποντο µε τον Πανιώνιο (1-0 στο 72’), µε «φωτοβολίδα» έξω από την περιοχή, µόλις 9 λεπτά µετά την είσοδό του. Και από το υπέροχο πλασέ στο κυπελλικό παιχνίδι του ∆εκεµβρίου µε τον ΟΦ Ιεράπετρας στο ΟΑΚΑ, ως το προχθεσινό φάουλ, που θύµισε... Λέτο στο προ οκταετίας ντέρµπι του Καλόπουλου. Το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού από φάουλ, έπειτα από περίπου έναν χρόνο και το τέρµα του Λουτσιάνο Νέβες στη Ν. Σµύρνη (22/4/2018).

Το ζητούµενο

Εξαιρετικός απολογισµός από έναν παίκτη που βιώνει µόλις τη δεύτερη επαγγελµατική σεζόν της καριέρας του, όντας το απόλυτο «πολυεργαλείο» στα χέρια του Γιώργου ∆ώνη: Αριστερός µπακ, αριστερός ή δεξιός winger σε 4-4-2, αριστερός εσωτερικός χαφ σε 4-3-3, αριστερός φουλ µπακ σε 3-5-2. Με ξεκάθαρη διάθεση πλέον από τον 49χρονο τεχνικό να τον καθιερώσει από τη µέση και µπροστά. Το κυριότερο; Κόστισε... ψίχουλα τον περασµένο Ιούνιο, σ’ ένα σούπερ deal του Νταµπίζα µε την Μπρέντφορντ. Μόλις 30% ποσοστό µεταπώλησης στην αγγλική οµάδα και ένα τριετές συµβόλαιο µε φιξ απολαβές, κλιµακωτά αυξανόµενες 40.000-50.000-60.000€, συν µπόνους. Μία επένδυση που βρήκε 100% στους «πράσινους».

Για τον ίδιο, πάντως, το ζητούµενο δεν είναι τα γκολ, αλλά το πώς θα έχει ο Παναθηναϊκός ένα καλό φινάλε στη φετινή (µεταβατική όπως εξελίχθηκε χρονιά), όπως τόνισε µετά το εύκολο πέρασµα από τη Ριζούπολη. «Ολη η οµάδα αξίζει να έχει ένα καλό τέλος στη σεζόν. Στόχος µας είναι να δώσουµε τον καλύτερό µας εαυτό για να κλείσουµε καλά τη χρονιά...».

Σήµερα η έφεση

Σήµερα στις 4 µ.µ. είναι προγραµµατισµένη η εκδίκαση της έφεσης του Ολυµπιακού επί της πρωτόδικης απόφασης της Πειθαρχικής, που όρισε να συνεχιστεί το ντέρµπι «αιωνίων» της 17ης Μαρτίου από το 70ό λεπτό. Το νοµικό τµήµα του Παναθηναϊκού είναι επί... ποδός πολέµου για να παραµείνει ως έχει η αρχική απόφαση και να συνεχιστεί το clasico, προκειµένου να αποφύγει το «τριφύλλι» το δεύτερο «-3» (δεν έκανε έφεση και αποδέχθηκε το «-3» για τα επεισόδια). Αξίζει πάντως να σηµειωθεί πως χθες παρήλθε και η τελευταία προθεσµία για να ασκήσει έφεση ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, δίχως να το πράξει. • Στο µεταγραφικό στόχαστρο της Οµόνοιας φέρεται να έχει µπει ο Βαγγέλης Οικονόµου, σύµφωνα µε κυπριακά δηµοσιεύµατα. • Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τη ∆ευτέρα τις τελευταίες δόσεις στους διακανονισµούς (οφειλή φόρου) µε τους Πέτριτς (170.000€) και Βέµερ (94.000€) και έκλεισε οριστικά τα συγκεκριµένα µέτωπα

Ηλίας ΧατζηθεοδωρίδηςΠαναθηναϊκόςΓιώργος Δώνης