Αθλητισμός|01.05.2024 04:30

Champions League: Πρώτο βήμα για τον τελικό του Γουέμπλεϊ για Ντόρτμουντ και Παρί

Newsroom

Το δεύτερο πιάτο των ημιτελικών του Champions League σερβίρεται στο βράδυ της Τετάρτης (1/5, 22.00, Cosmote Sport 1 - MEGA) στο Signal Iduna Park. Μετά το Μόναχο και την τιτανομαχία της Μπάγερν με τη Ρεάλ που έληξε ισόπαλη 2-2, οι ημιτελικοί μεταφέρονται στο Ντόρτμουντ, όπου η Μπορούσια υποδέχεται την Παρί Σεν Ζερμέν με φόντο τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Αν μη τι άλλο αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση και για τις δύο η παρουσία στον τελικό. Ως εκ τούτου, το κίνητρο είναι αυτονόητο πως υπάρχει στον απόλυτο βαθμό.  Κι αν για την Παρί το Champions League αποτελεί έναν διακαή πόθο, την Ντόρτμουντ είναι κάτι το ασύλληπτο, αυτή την περίοδο να βρεθεί στον τελικό.

Η γερμανική ομάδα έχει κάνει μια σειρά από υπερβάσεις για να φτάσει στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τώρα θα βρει απέναντί της τους Γάλλους του Μπαμπέ στην τελευταία του χρονιά στο Παρκ ντε Πρενς. Στον προηγούμενο γύρο οι Βεστφαλοί απέκλεισαν την Ατλέτικο Μαδρίτης και βρέθηκαν στα ημιτελικά του Champions League. 

Ο Εντίν Τέρζιτς αντιμετωπίζει κάποια αγωνιστικά προβλήματα, καθώς δεν υπολογίζει στον Ντουρανβίλ, ενώ αμφίβολοι είναι ο Αλέ και Μάλεν.

Η Παρί έφτασε έως εδώ αποκλείοντας την Μπαρτσελόνα και έχει ως στόχο να βρεθεί στον τελικό και να κατακτήσει το τρόπαιο. Η γαλλική ομάδα έχει αρκετά καλή παράδοση κόντρα σε γερμανικές ομάδες, καθώς μετράει 15 νίκες σε 29 παιχνίδια, ενώ έχει επικρατήσει σε 5 από τις 7 διπλές νοκ-άουτ αναμετρήσεις κόντρα σε Γερμανούς.

Στο πλευρό των Παριζιάνων θα βρεθούν 3.800 οπαδοί. Μοναδική απουσία για τον Λουίς Ενρίκε είναι αυτή του Κιμπεμπέ.

Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί ξανά στη φάση των ομίλων της τρέχουσας σεζόν. Το παιχνίδι στη Γερμανία έληξε ισόπαλο 1-1, ενώ στο Παρίσι η Παρί επικράτησε 2-0.

ειδήσεις τώραΠαρί Σεν ΖερμένChampions LeagueΜπορούσια Ντόρτμουντ