Αθλητισμός | 06.04.2019 23:49

La Liga: Πρόωρο πάρτι τίτλου της Μπαρτσελόνα

Αλέξανδρος Λοθάνο

Εφτά αγωνιστικές πριν από το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα «δικαιούται» να πανηγυρίζει από τώρα την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, αφού θα κινδυνεύσει μόνο αν δείξει (πρωτοφανείς) τάσεις αυτοκτονίας.

Η δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης το πάλεψε μέχρι τέλους, παρ’ ότι έπαιζε από το 28ο λεπτό με δέκα λόγω αποβολής του Ντιέγκο Κόστα, αλλά λύγισε στο φινάλε και, με το 2-0 στο «Καμπ Νόου», οι Καταλανοί ανέβασαν την μεταξύ τους διαφορά στους έντεκα βαθμούς.

Η απόφαση του Χεσούς Χιλ Μανθάνο (διαιτητή του φετινού ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1) να αποβάλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος φέρεται να έβρισε την μητέρα του ρέφερι, σημάδεψε αναμφίβολα το ντέρμπι κορυφής.

Η Μπάρτσα, η οποία ήταν ανώτερη από την αρχή, πίεσε διαρκώς την εστία του Γιαν Ομπλακ, ο οποίος άντεξε μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο. Στο φινάλε, όμως, Λουίς Σουάρες (85’) και Λιονέλ Μέσι (87’), με δύο εξαιρετικά γκολ, οδήγησαν την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε σε μια νίκη – μισό τίτλο, αφού συν τοις άλλοις οι «Μπλαουγκράνα» έχουν και την ισοβαθμία.

Εντονες αποδοκιμασίες εις βάρος του Αντουάν Γκριεζμάν, με τον κόσμο της Μπαρτσελόνα να δείχνει ότι δεν θέλει τον Γάλλο επιθετικό της Ατλέτικο στην ομάδα του, «απαντώντας» στις σχετικές φημολογίες για αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για τον «Γκρίζι».

Στους δύο βαθμούς μείωσε την απόστασή της από την Ατλέτικο η τρίτη Ρεάλ, η οποία βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, αλλά με ανατροπή επικράτησε της Εϊμπαρ με 2-1 (59’, 81’ Μπενζεμά – 39’ Καρδόνα) στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Σημαντικό πλήγμα για την πέμπτη Βαλένθια η ήττα της στην Μαδρίτη από την Ράγιο Βαγιεκάνο με 2-0 (32’ Ντε Τομάς, 90’ Σουάρεθ), αφού έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Η βαθμολογία (σε 31 αγώνες): Μπαρτσελόνα 73, Ατλέτικο Μαδρίτης 62, Ρεάλ Μαδρίτης 60, Χετάφε (30) 47, Βαλένθια 46.

ποδόσφαιροΑτλέτικο ΜαδρίτηςΜπαρτσελόναLa Liga