Αθλητισμός | 02.05.2024 10:20

Champions League: Η γκολάρα του Φίλκρουγκ έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην Ντόρτμουντ απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν

Newsroom

Το Signal Iduna Park ήταν «καυτό», η Ντόρτμουντ «πετούσε φωτιές» και η Παρί Σεν Ζερμέν... κάηκε στον πρώτο ημιτελικό του Champions League. Η γερμανική ομάδα ήταν εξαιρετική, επικράτησε με 1-0 χάρη σε ένα θαυμάσιο γκολ του Φίλκρουγκ και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά με το 2013 και τρίτη συνολικά μετά και την κατάκτηση του 1997.

Βεβαίως, όπως φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο, οι ομάδες βρίσκονται πολύ κοντά και η ρεβάνς θα είναι εξαιρετικά αμφίρροπη. Είναι σίγουρο πως η φιλόδοξη Παρί που είχε δύο δοκάρια και άλλες ευκαιρίες, θα πουλήσει ακριβά το... τομάρι της στην προσπάθειά της να επιστρέψει σε τελικό για δεύτερη φορά μετά το 2020.

Η Ντόρτμουντ μπήκε με ορμή στο γήπεδο έχοντας και την ώθηση της εξέδρας και άνοιξε το σκορ στο 36' με ένα εξαιρετικό γκολ του Φίλκρουγκ, ο οποίος υποδέχθηκε θαυμάσια την μακρινή μπαλιά του Σλότερμπεργκ και με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Μάλιστα η γερμανική ομάδα θα μπορούσε να έχει διπλασιάσει τα γκολ της στο 44' με τον Σάμπιτσερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παρί κυνήγησε το γκολ και είχε διπλό δοκάρι στο 52' με τον Μπαπέ και τον Χακίμι. Στο 60' η Ντόρτμουντ απάντησε με κλασική ευκαιρία του Φίλκρουγκ και στο 72' ο Ντεμπελέ νικήθηκε σε τετ α τετ απ' τον Κόμπελ.

Το σκορ όμως δεν άλλαξε και η πρόκριση για τον τελικό του Γουέμπλεϊ θα κριθεί στο Παρκ ντε Πρενς το βράδυ της Τρίτης 7 Μαΐου.

Παρί Σεν ΖερμένΜπορούσια Ντόρτμουντειδήσεις τώραChampions League