Αθλητισμός | 02.05.2024 10:31

Euroleague: «Σκούπισε» την Μπασκόνια η Ρεάλ Μαδρίτης κι έφυγε για Βερολίνο - Προβάδισμα για τη Φενέρ με σούπερ Καλάθη

Newsroom

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση για το Final 4 της Euroleague που θα γίνει στο Βερολίνο. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης την περασμένη σεζόν, που τερμάτισε πρώτη με άνεση και στη regular season, καθάρισε εύκολα την Μπασκόνια.

Οι Μερένχες έσπασαν την έδρα των Βάσκων, επικράτησαν 98-102 και προκρίθηκαν με... σκούπα στη σειρά καθώς πέτυχαν το 3-0. Μετά τις δύο σερί νίκες στη Μαδρίτη, νίκησαν και στη Βιτόρια και πλέον περιμένουν τον αντίπαλό τους στο F4 που θα προκύψει απ' το ζευγάρι Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός. Ως εκ τούτου, στον ημιτελικό θα βγει είτε ισπανικό clasico, είτε η επανάληψη του περυσινού τελικού. Αυτή τη στιγμή το ζευγάρι των Ερυθρόλευκων με τους Καταλανούς είναι στο 2-1 υπέρ των Μπλαουγκράνα.

Κορυφαίος για τη Ρεάλ ήταν ο Γιαμπουσέλε με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Ντεκ και Καμπάτσο που σημείωσαν από 13 πόντους. Πρώτος σκόρερ για την Μπασκόνια ήταν ο Μάρκους Χάουαρντ με 29 πόντους, ενώ ξεχώρισε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος με 18 πόντους και 3/5 τρίποντα.

Μεγάλη νίκη της Φενέρ με Καλάθη

Την ίδια ώρα, η Φενερμπαχτσέ νίκησε στην Κωνσταντινούπολη τη Μονακό με 89-78 και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4. Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε 2-1 το σκορ απέναντι στους Μονεγάσκους και με νίκη στο game 4 που θα γίνει ξανά στην Πόλη την Παρασκευή (3/5) θα φύγει για Βερολίνο, όπου θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Μακάμπι Τελ Αβίβ (οι Ισραηλινοί προηγούνται 2-1).

Συνεχίζοντας την εξαιρετική πορεία της, η Φενέρ μετά τη νίκη που πέτυχε στο game 1 στην έδρα της Μονακό, επικράτησε και στο game 3 και πλέον απέχει ένα βήμα απ' την τελική τετράδα. Ο Νικ Καλάθης ήταν εξαιρετικός και με ένα πληθωρικό παιχνίδι οδήγησε την ομάδα του στον θρίαμβο. Πέτυχε 13 πόντους και είχε 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Κορυφαίος απ' τη Μονακό ήταν ο Ντιαλό με 23 πόντους και 7 ριμπάουντ αλλά δεν ήταν αρκετός.

ΦενέρμπαχτσεΜονακόEuroleagueΜπασκόνιαειδήσεις τώραΡεαλ Μαδρίτης