Αθλητισμός|12.05.2024 18:52

Ένταση στο Κολοσσός - Ολυμπιακός: Τραυματίστηκε ο Πετρούσεφ - Άνοιξε διάλογο με την κερκίδα ο Μπαρτζώκας

Newsroom

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο κλειστό της Ρόδου κατά την διάρκεια του αγώνα μπάσκετ Κολοσσός - Ολυμπιακός με τον αθλητή των ερυθρολεύκων Φίλιπ Πετρούσεφ να τραυματίζεται και τον κόουτς Μπαρτζώκα να ανοίγει διάλογο με την κερκίδα.

Ο φόργουορντ - σέντερ του Ολυμπιακού τραυματίστηκε σε μία ανύποπτη φάση που διεκδίκησε ριμπάουντ με τον Μηνά Παπαγιάννη του Κολοσσού. Ο Σέρβος έδειξε αρχικά να πονά πολύ με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να γίνεται έξαλλος, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόθεση στη φάση.

Όπως φάνηκε στην τηλεοπτική μετάδοση, ο Μπαρτζώκας κάτι είπε σε έντονο ύφος προς τους αθλητές και στη συνέχεια άνοιξε διάλογο με κάποιον από την εξέδρα. Αποτέλεσμα αυτού του επεισοδίου ήταν να επικρατήσει ολιγόλεπτη ένταση με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού να κατευθύνονται προς τον οπαδό και τους Μπαφέ και Παπανικολάου να ηρεμούν τα πνεύματα.

Απομακρύνθηκε από το γήπεδο ο οπαδός

Σύμφωνα με το SDNA, ο φίλαθλος είπε ορισμένα λόγια στον Μπαρτζώκα, εκείνος απάντησε στα... γαλλικά και το επεισόδιο πήγε να κλιμακωθεί. Αμέσως μετά, αστυνομικοί βρέθηκαν στο σημείο που καθόταν ο οπαδός του Κολοσσού και του ζήτησαν να αποχωρήσει από το γήπεδο όπως κι έγινε.

Εύκολη νίκη

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Ολυμπιακός ήρθε με... φόρα από τη Βαρκελώνη, διέλυσε τον Κολοσσό Ρόδου με +34 (100-66) και έκλεισε θετικά την Β' φάση. Έξι διψήφιοι παίκτες για τους Ερυθρόλευκους που ανησυχούν για τον τραυματισμό του Πετρούσεφ.

Ο Ολυμπιακός με την ψυχολογία στα ύψη από την πρόκριση στο Final-4 διέλυσε τον Κολοσσό Ρόδου με +34 (100-66) για την τελευταία αγωνιστική της Β' φάσης της Basket League και περιμένει πλέον την ερχόμενη Τετάρτη την ΑΕΚ στο ΣΕΦ για το πρώτο παιχνίδι των play-off.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τους Πειραιώτες να έχουν 6 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Άλεκ Πίτερς με 20 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Ράιτ να σημειώνει double-doθβλε με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Πολύ καλή παρουσία και από τους Κάνααν και Λούντζη που σκόραραν από 12π. έκαστος.

Από την αντίπερα όχθη ο Γκάουντλοκ ήταν πρώτος σκόρερ με 16 πόντους, με τον Σίτου να προσθέτει 12 πόντους με 6 ριμπάουντ.

Διάστρεμμα ο Πετρούσεφ

Μετά το ματς ο Μπαρτζώκας είπε: «Ο Τανούλης δουλεύει πολύ σοβαρά μαζί μας όλη τη χρονιά και είναι πολύ αγαπητός στους συμπαίκτες του. Το θέμα του αγώνα όμως είναι ο Πετρούσεφ, ο οποίος έπαθε διάστρεμμα και η προτεραιότητά μας ήταν να είμαστε υγιείς μετά το ματς. Να δούμε αύριο πως θα είναι. Δε φταίει ούτε ο αντίπαλος, ούτε ο Πετρούσεφ. Συγχαρητήρια στον Κολοσσό και στον κόουτς Σεγκούρα, είναι πολύ δύσκολο για τον Κολοσσό να κρατήσεις τους παίκτες σε υψηλό επίπεδο χωρίς αγώνα για 20-25 μέρες και πόσω μάλλον στη Ρόδο, όταν όλοι είναι στις παραλίες».

Κολοσσός ΡόδουΓιώργος Μπαρτζώκαςειδήσεις τώραΟλυμπιακός