Αθλητισμός|12.05.2024 20:51

Premier League: Πέρασε απ' το Ολντ Τράφορντ η Άρσεναλ και ξαναπάτησε στην κορυφή - Το απόλυτο θρίλερ στο φινάλε

Newsroom

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Άρσεναλ στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και προσπέρασε ξανά τη Μάντσεστερ Σίτι στη βαθμολογία της Premier League. Oι Κανονιέρηδες επικράτησαν1-0 στο Ολντ Τράφορντ χάρη σε γκολ του Τροσάρ στο 2-0' και βρίσκονται στο +1 από τους Πολίτες που έχουν ένα ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα δοκιμάζεται το βράδυ της Τρίτης (14/5, 22.00) στο Λονδίνο απέναντι στην Τότεναμ σε ένα καθοριστικό ντέρμπι και φυσικά θέλει τη νίκη για να προσπεράσει ξανά την Άρσεναλ προτού φτάσουν στην τελευταία αγωνιστική. Την ερχόμενη Κυριακή (19/5, 18.00) ο Σίτι υποδέχεται στην έδρα της τη Γουέστ Χαμ και η Άρσεναλ την Έβερτον.

Αυτή τη στιγμή η Άρσεναλ έχει 86 βαθμούς και η Σίτι 85. Εφόσον νικήσει η Σίτι την Τότεναμ, θα βρεθεί στο +2 και την τελευταία αγωνιστική θα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τον τίτλο. Σε περίπτωση ήττας όμως, η Άρσεναλ θα έχει τον πρώτο λόγο καθώς εκείνη θα κρατά την τύχη στα χέρια της.

Το σενάριο της ισοβαθμίας

Εκεί που θα υπάρξει το απόλυτο θρίλερ θα είναι σε περίπτωση ισοπαλίας στο ματς της Τότεναμ με τη Σίτι. Σ' αυτή την περίπτωση, η Άρσεναλ και η Σίτι θα φτάσουν ισόβαθμες την τελευταία αγωνιστική (στους 86 βαθμούς), κι εφόσον νικήσουν την Έβερτον και την Γουέστ Χαμ αντιστοίχως, ο τίτλος θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων (στην Αγγλία δεν μετρούν τα μεταξύ τους παιχνίδια). 

Και δεδομένου ότι η Άρσεναλ (+61 γκολ) βρίσκεται μόλις στο +3 απ' την Σίτι (+58 γκολ) σε τέρματα, γίνεται αντιληπτό ότι θα... σπάσουν καρδιές στο φινάλε μιας συναρπαστικής κούρσας για τον τίτλο...

ΑρσεναλΜάντσεστερ Γιουνάιτεντειδήσεις τώραPremier League