Αθλητισμός|13.05.2024 19:35

Φώτης Καραπιπέρης: Βίωσε το bullying, βρήκε την ποδοσφαιρική του οικογένεια και ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα

Newsroom

«Ελάτε να παίξουμε ποδόσφαιρο με τα πόδια και όχι με τα αυτιά», ήταν το κεντρικό μήνυμα του ποδοσφαιρικού τουρνουά που διοργάνωσε ο Αχαιός Σαραβαλίου, ομάδα από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αχαΐας.

Το διήμερο της Μ. Δευτέρας και Μ. Τρίτης, το «Κ. Ζάρρας» στο Σαραβάλι Πατρών γέμισε με παιδικά χαμόγελα σε ένα τουρνουά που κέρδισε το χειροκρότημα της πόλης. Ποιος όμως ήταν ο λόγος που ο Αχαιός Σαραβαλίου πήρε την απόφαση να διοργανώσει αυτό το τουρνουά;

Η απάντηση κρύβεται στο όνομα Φώτης Καραπιπέρης. Ο νεαρός ταλαντούχος εξτρέμ που αγωνίζεται με την ίδια ευκολία δεξιά και αριστερά, έχει ξεχωρίσει όλα αυτά τα χρόνια για το αγωνιστικό του πνεύμα εντός και εκτός γηπέδων, καθώς είναι ένα παιδί με προβλήματα ακοής που δεν πτοήθηκε από την ατυχία που του χτύπησε την πόρτα. Ο Καραπιπέρης αντιμετωπίζει το πρόβλημά του με δυναμισμό και αυτό που του έλειπε τόσα χρόνια ήταν μία ποδοσφαιρική οικογένεια που θα τον αγκαλιάσει και θα τον δεχτεί κάνοντας τον να αισθάνεται ισότιμο μέλος σε μία ομάδα.

Ο Αχαιός Σαραβαλίου έδωσε στον Καραπιπέρη όλα αυτά που ενδεχομένως του έλειπαν τα προηγούμενα χρόνια και αυτό βγήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ο διεθνής με την Εθνική Κωφών - Βαρήκοων, μέσω της εξαιρετικής σεζόν που πραγματοποίησε στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣ Αχαΐας δείχνει έτοιμος για το επόμενο βήμα.

Πιο ώριμος από ποτέ, ο νεαρός χαφ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του, χωρίς να ξεχνά τα όσα έχει κάνει για αυτόν η ομάδα του. «Ευχαριστώ τον Αχαιό Σαραβαλίου για την τιμή που μου έκανε να διοργανώσει το τουρνουά. Χαίρομαι που είδα τόσα μικρά παιδιά στο γήπεδο να παίζουν ποδόσφαιρο», ανέφερε μεταξύ άλλων στο φινάλε του τουρνουά.

Για ένα παιδί που πριν από μερικά χρόνια, βίωσε το bullying λόγω της ιδιαιτερότητας του, το να αναγνωρίζεται η προσπάθειά του είναι η επιβράβευση των κόπων του και μια μεγάλη ανταμοιβή.

Αχαΐαειδήσειςποδόσφαιροειδήσεις τώραΠάτρα