Αθλητισμός|15.05.2024 00:00

Premier League: Άλωσε το Λονδίνο η Μάντσεστερ Σίτι και βρίσκεται μια ανάσα απ' το τέταρτο σερί πρωτάθλημα!

Newsroom

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επικράτησε 0-2 στο καθοριστικό ντέρμπι με την Τότεναμ στο Λονδίνο και με εντός έδρας νίκη την τελευταία αγωνιστική επί της Γουέστ Χαμ, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας για τέταρτη σερί σερί σεζόν και έκτη τα τελευταία επτά χρόνια (μοναδική παρένθεση αποτέλεσε η Λίβερπουλ το 2020).

Τα σενάρια ενόψει τελευταίας αγωνιστικής

Οι Πολίτες προσπέρασαν την Άρσεναλ στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και θα πάνε στην τελευταία αγωνιστική έχοντας +2 βαθμούς από τους Κανονιέρηδες (88 η Σίτι, 86 η Άρσεναλ) και το απόλυτο πλεονέκτημα για να διατηρήσουν τα σκήπτρα, αφού αν νικήσουν σηκώνουν ξανά τον τίτλο.

Το απόγευμα της Κυριακής (19/5, 18.00) η Σίτι υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ και η Άρσεναλ την Έβερτον. Και με δεδομένο ότι η Άρσεναλ έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων (+1 γκολ), η Σίτι θέλει μόνο νίκη απέναντι στα Σφυριά. Διότι αν η Άρσεναλ νικήσει και η Σίτι μείνει στην ισοπαλία, τότε θα προκύψει ισοβαθμία στην οποία υπερτερούν οι Λονδρέζοι. Φυσικά και σε περίπτωση ήττας της Σίτι και νίκης της Άρσεναλ ο τίτλος θα πάει στο Λονδίνο. Όπως βεβαίως κι αν... γκελάρει η Άρσεναλ, η Σίτι θα πάρει τον τίτλο ακόμα κι αν ηττηθεί.

Δύο γκολ ο Χάαλαντ

Το παιχνίδι της Σίτι με την Τότεναμ πάντως ήταν μία πολύ σκληρή μάχη. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους μακριά απ' το σκοράρισμα για ένα ημίχρονο με... ηρωικές άμυνες. Όμως με το ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου οι Πολίτες μπήκαν στο γήπεδο με αποφασιστικότητα, πίεσαν τα Σπιρούνια και στο 51' άνοιξαν το σκορ με τους συνήθεις υπόπτους. Ο Ντε Μπρόινε έβγαλε την ασίστ και ο Χάαλαντ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση σπρώχνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Μάλιστα, ο Νορβηγός κανονιέρης σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι στο 91' για δεύτερη φορά στο ματς και διαμόρφωσε το τελικό 0-2 φτάνοντας τα 27 γκολ στο πρωτάθλημα!

Έχασε το Champions League η Τότεναμ

Προηγουμένως όμως, ο Σον έχασε μια απίθανη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 86' και να βάλει την Άρσεναλ σε θέση οδηγού για τον τίτλο.

Η βουτιά του Γκουαρδιόλα και η αντίδρασή του ήταν όλα τα λεφτά στη χαμένη ευκαιρία του Σον.

Αυτή η ήττα ήταν καταδικαστική για την Τότεναμ που έχασε οριστικά κάθε ελπίδα για έξοδο στο Champions League. Πέραν της Σίτι, της Άρσεναλ και της Λίβερπουλ, η Άστον Βίλα κλείδωσε την παρουσία της στη διοργάνωση την επόμενη σεζόν, ενώ η Τότεναμ είναι βέβαιο πως θα τερματίσει πέμπτη και θα συμμετάσχει στο Europa League.

ΤότεναμPremier LeagueΜάντσεστερ Σίτιειδήσεις τώρα