Αθλητισμός|15.05.2024 18:30

Το απίθανο αήττητο ρεκόρ του Ρόδρι με τη Μάντσεστερ Σίτι! Αγνοεί την ήττα επί 73 αγώνες σε διάστημα 465 ημερών!

Newsroom

Ο Ρόδρι έγραψε ιστορία με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στη νίκη επί της Τότεναμ καθώς συμπλήρωσε 73 σερί αγώνες δίχως ήττα! Πρόκειται για μια ασύλληπτη επίδοση που αποτελεί ισοφάριση του παγκόσμιου ρεκόρ σε επίπεδο συλλόγων. To ρεκόρ κατέχουν από κοινού ο Πάολο Μαλντίνι και ο Ντεμίτριο Αλμπερτίνι άλλοτε σπουδαίοι άσοι της Μίλαν.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) το μεν σερί του Αλμπερτίνι διήρκησε από τον Ιανουάριο του 1989 ως τον Απρίλιο του 1993, το δε σερί του Μαλντίνι από τον Μάιο του 1991 ως το Μάρτιο του 1993. Αμφότεροι έμειναν αήττητοι επί 73 συνεχόμενα ματς που αγωνίστηκαν. Μάλιστα το σερί του Αλμπερτίνι κράτησε περισσότερα από τέσσερα χρόνια, διότι στο ξεκίνημα της καριέρας του δεν έπαιξε πολλά παιχνίδια με τους Ροσονέρι. Αντιθέτως, ο Μαλντίνι, όντας βασικός χρειάστηκε μια διετία για το ρεκόρ.

Το εντυπωσιακό σερί του Ρόδρι άρχισε μετά 5 Φεβρουαρίου 2023. Εκείνη τη μέρα η Σίτι ηττήθηκε από την Τότεναμ. Ήταν η τελευταία φορά μέχρι σήμερα, 465 μετά,  που ο Ισπανός χαφ γνώρισε την ήττα σε κανονική διάρκεια ή παράταση! Το εντυπωσιακό είναι πως στο ίδιο διάστημα η Σίτι υπέστη τέσσερις ήττες στο πρωτάθλημα, και σε όλες ο Ρόδρι ήταν απών! Στο Κύπελλο έχει μόνο νίκες κατά την ίδια περίοδο, ενώ στη μοναδική ήττα της Σίτι στο Λιγκ Καπ ήταν και πάλι απών!

Οι μοναδικές φορές που έχει ηττηθεί σ' αυτό το διάστημα είναι στα πέναλτι, μία φορά απ' την Άρσεναλ στον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ κι άλλη μία απ' τη Ρεάλ Μαδρίτης στα προημιτελικά του Champions League προ εβδομάδων. Δεδομένου όμως ότι οι ήττες προήλθαν στη διαδικασία των πέναλτι, σ' αυτές τις περιπτώσεις τελικό αποτέλεσμα θεωρείται η ισοπαλία στη στατιστική του ποδοσφαίρου. Άρα δεν λογίζονται ως ήττες.

Πλέον ο Ρόδρι έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία την ερχόμενη Κυριακή (19/5) καθώς σε περίπτωση μη ήττας από τη Γουέστ Χαμ στο Έτιχαντ, θα διευρύνει στους 74 αγώνες το σερί του και θα μείνει μόνος πρώτος στη σχετική λίστα.

Μάντσεστερ Σίτιειδήσεις τώραPremier League