Αθλητισμός|15.05.2024 22:00

ΠΑΟΚάρα για κούπα! Ο Δικέφαλος διέσυρε (4-1) τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα και με νίκη επί του Άρη σηκώνει τον τίτλο!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ τα κατάφερε και κρατάει τον τίτλο στα δικά του χέρια! Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν συγκλονιστική, πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με 4-1 και με νίκη επί του Άρη στο Κλ. Βικελίδης την τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 19/5) θα στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας και πάλι μετά το 2019.

Την ώρα που ο ΠΑΟΚ διέσυρε τον Παναθηναϊκό με το άκρως εντυπωσιακό 4-1, η ΑΕΚ έχανε απ' τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης με 2-0. Και κάπως έτσι έγινε η μεγάλη προσπέραση που έφερε τους Θεσσαλονικείς στην κορυφή της βαθμολογίας και στο +2 απ' την Ένωση. Πλέον ο ΠΑΟΚ είναι το αφεντικό στην υπόθεση του τίτλου καθώς εφόσον νικήσει στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου του, τότε θα κατακτήσει με επικό τρόπο τον τίτλο!

Στο φινάλε της σεζόν και στην πιο κρίσιμη καμπή, η ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε την τρίτη σερί νίκη σε ντέρμπι. Προηγήθηκαν το επικό 3-2 επί της ΑΕΚ στην Τούμπα με δύο γκολ στο φινάλε και το κυριαρχικό 2-0 επί του Ολυμπιακού σε εξ αναβολής ντέρμπι για την 5η αγωνιστική. Κι ύστερα ήρθε ο... σίφουνας ΠΑΟΚ για να σαρώσει και τον Παναθηναϊκό με το εκκωφαντικό 4-1.

Ο ΠΑΟΚ ήταν εκρηκτικός απέναντι στους Πράσινους. Προηγήθηκε 2-0 με Τάισον και Ζίβκοβιτς έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς αλλά κι όταν το Τριφύλλι προσπάθησε να αντεπιτεθεί μειώνοντας σε 2-1 με τον Γερεμέγεφ, ήρθαν τα τελειωτικά χτυπήματα απ' τον Βιεϊρίνια και τον Ζίβκοβιτς ξανά προκειμένου να διαμορφωθεί το 4-1.

Η βαθμολογία των πλέι οφ

  1. ΠΑΟΚ 77
  2. ΑΕΚ 75
  3. Ολυμπιακός 73
  4. Παναθηναϊκός 71
  5. Άρης 55
  6. Λαμία 35

Ο ΠΑΟΚ επιχείρησε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς προτού συμπληρωθεί το 2ο λεπτό ο Μπράντον «σημάδεψε» το δοκάρι με ωραίο πλασέ μέσα απ' την περιοχή. Οι παίκτες του Λουτσέσκου διατήρησαν τον έλεγχο ασκώντας πίεση στο Τριφύλλι, που σταδιακά άρχισε να παίρνει την κατοχή αλλά να μην απειλεί ούτε στιγμή στο α' ημίχρονο χάρη στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του Λουτσέσκου.

Στο 29' ο Χουάνκαρ έκανε χέρι εντός περιοχής, όμως ούτε ο διαιτητής ούτε ο VAR έκριναν πως ήταν παράβαση για πέναλτι! Τελικά ο ΠΑΟΚ βρήκε το γκολ που άξιζε βάσει εμφάνισης στο 37'. Ο Ρουμπέν έκανε λανθασμένη απομάκρυνση, ο Κωνσταντέλιας έγινε αποδέκτης της μπάλας, απέφυγε θαυμάσια τον Ισπανό χαφ και έβγαλε καταπληκτική ασίστ για τον Τάισον, ο οποίος εκτέλεσε για το 1-0, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το α' ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε δυναμικά και το δεύτερο 45λεπτο σημαδεύοντας για δεύτερη φορά το δοκάρι. Στο 61' ο Μπάμπα επιχείρησε ένα απίθανο φαλτσαριστό σουτ έξω απ' τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Και στην αμέσως επόμενη φάση ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Σπόραρ βγήκε μόνος απέναντι στον Κοτάρσκι, ο οποίος με καταπληκτικό τρόπο απομάκρυνε με το πόδι, σώζοντας ένα βέβαιο γκολ.

Στο 70' ο Γεντβάι γκρέμισε εντός περιοχής τον Σαμάτα, ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Ζίβκοβιτς ήταν άψογος στην εκτέλεση διαμορφώνοντας το 2-0 υπέρ του Δικεφάλου, που βρέθηκε στο +2 στη βαθμολογία καθώς λίγα λεπτά πριν ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί της ΑΕΚ στο άλλο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε και πάλι... σφυγμό στο 78' με τη συνεργασία δύο αλλαγών του Τερίμ. Ο Μλαντένοβιτς σέντραρε, ο Γερεμέγεφ πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μειώνοντας σε 2-1.

Το γκολ του Παναθηναϊκού όμως αφύπνισε τους παίκτες του Δικεφάλου που πάτησαν γκάζι στο φινάλε και... πάτησαν τον Παναθηναϊκό. Ο Βιεϊρινια στο 89' και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 92' διαμόρφωσαν το εκπληκτικό 4-1 που φέρνει τον ΠΑΟΚ σε θέση οδηγού για το πρωτάθλημα.

Αν ο ΠΑΟΚ ολοκληρώσει το θαύμα του κάνοντας το «τέσσερα στα τέσσερα» στα ντέρμπι με νίκη στην έδρα του Άρη, θα μιλάμε για ένα απ' τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό έπος! Κι αυτός ο φοβερός και τρομερός ΠΑΟΚ δείχνει ικανός να καταφέρει τα πάντα!

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ότο, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81' Σβαμπ), Μουργκ (19’ Κωνσταντέλιας), Τάισον (66’ Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81' Βιεϊρίνια), Τόμας (66’ Σαμάτα).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (66’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Πέρεθ, Τσέριν (88' Λημνιός), Αράο, Μπακασέτας (67’ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ (86' Βιλένα), Μαντσίνι (67’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ.

ειδήσεις τώραSuperLeagueΠΑΟΚΠαναθηναϊκός