Αθλητισμός|08.04.2019 17:18

ΑΕΚ: Τελικός με συμβολισμό για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Σταύρος Καζαντζόγλου

Επειτα από τους πρώτους ημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας, όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε ολοταχώς για νέο τελικό μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ανέλαβαν σημαντική πρωτοβουλία προκειμένου ο τελικός να αποτελέσει πραγματική γιορτή και να συνδυαστεί με την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ απέστειλε αίτημα προς την ΕΠΟ, με το οποίο ζητά να συνδυαστεί η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με την «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 19 Μαΐου. Ειδικά φέτος μάλιστα, έχει ακόμα πιο συμβολικό ρόλο, δεδομένου πως συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, όπως αναγνώρισε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994.

Η ΑΕΚ έχει αιτηθεί επισήμως προς την ελληνική ομοσπονδία να υπάρξει σύντομο τελετουργικό πριν από τον τελικό και την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού. Ειδικά αν το ζευγάρι του τελικού είναι μεταξύ «Ενωσης» και ΠΑΟΚ, θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία, δεδομένου πως δύο ομάδες έχουν ρίζες στον ποντιακό ελληνισμό.

Κύπελλο ΕλλάδαςΓενοκτονία ΠοντίωντελικόςΠΑΟΚποδόσφαιροΑΕΚ