Αθλητισμός | 18.05.2024 13:38

Ελισάβετ Τελτσίδου στο ethnos.gr: «Στόχος μου στο Παρίσι είναι το μετάλλιο»

Έλβη Μιχαηλίδου

Η ελληνίδα Τζουντόκα, Ελισάβετ Τελτσίδου που κατέλαβε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο δηλώνει αποφασισμένη να ανέβει στο βάθρο το καλοκαίρι στο Παρίσι, στην 2η παρουσία της στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Μιλώντας στο ethnos.gr αναφέρθηκε στους αθλητικούς της στόχους, στις δυσκολίες που έχει περάσει αλλά και στη viral συνάντησή της με την Άννα Βίσση. Ακόμα ως Πόντια, στέλνει το δικό της μήνυμα ενόψει της 19ης Μαϊου, ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

«Σίγουρα θέλω και ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο»

«Δεύτεροι Ολυμπιακοί αγώνες για εμένα. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Προετοιμάστηκα πολύ σκληρά μετά το Τόκιο. Στο τζούντο το κάθε λάθος μπορεί να σου στοιχήσει τη συνέχειά σου στον αγώνα, όπως και στα ημιτελικά στο Τόκιο που έχασα χωρίς να το καταλάβω… Απογοητεύτηκα… Βέβαια είμαι πολύ περήφανη για την 7η θέση γιατί έκανα υπερπροσπάθεια. Ξέρω τι πρέπει να κάνω τώρα. Στοχεύω σίγουρα στο μετάλλιο. Έχω ανέβει αγωνιστικό επίπεδο μετά το Τόκιο και νιώθω πολύ έτοιμη για να το κατακτήσω. Αν πάρω Ολυμπιακό μετάλλιο θα τα… σπάσουμε στην Άννα Βίσση και στη Νατάσσα Θεοδωρίδου» είπε η Τελτσίδου  για το στόχο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ενώ στη συνέχεια μίλησε και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα λέγοντας: «Σίγουρα θέλω και ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο στις 22/2 στο Αμπου Ντάμπι γιατί λείπει από τη συλλογή μου».

Για τις δυσκολίες που έχει συναντήσει η Τελτσίδου είπε «είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις σ’ αυτό το επίπεδο, ειδικά στην Ελλάδα που λείπουν οι υποδομές… Χαίρομαι που τα κατάφερα. Μετά το Τόκιο είχα παραπάνω στήριξη από την Ολυμπιακή Επιτροπή, από την Ομοσπονδία και το χορηγό μου τη Stoiximan. Eγώ για να συνεχίσω είχα και την στήριξη των γονιών μου, άλλα παιδιά δεν την έχουν και σταματάνε. Λείπουν τα κίνητρα από τα νέα παιδιά, για να μπορούν να συνεχίσουν και να κάνουν τον πρωταθλητισμό επαγγελματικά. Αυτό πρέπει να αλλάξει, να δοθούν επιπλέον κίνητρα, να αναγνωριστούν οι επιτυχίες…».

«Και οι δύο μου γονείς έχουν καταγωγή από τον Πόντο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε από που προερχόμαστε. Εμείς σαν οικογένεια τηρούμε τα ποντιακά έθιμα. Εγώ προσωπικά ακούω πολύ ποντιακή μουσική, ξέρω και τους ποντιακούς χορούς και ελπίζω να έρθει η παγκόσμια αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων έστω και αργά» τόνισε ερωτώμενη για την Ποντιακή της καταγωγή.

Για τη συνάντηση με την Άννα Βίσση είπε «με την Άννα Βίσση είχαμε γνωριστεί στο αεροδρόμιο και πήγα στο κέντρο που εμφανίζεται. Μου ζήτησε να της δείξω μερικές λαβές και πραγματικά είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, χαίρομαι πολύ που τη γνώρισα!»

Ενώ για την οικογενειακή επιχείρηση ανέφερε «μικρότερη βοηθούσα περισσότερο. Τώρα λόγω προπονήσεων δεν προλαβαίνω τόσο αλλά εννοείται βοηθάω τους γονείς που δουλεύουν όλη μέρα. Τους στηρίζω όπως στηρίζουν και αυτοί εμένα».


Ολυμπιακοί Αγώνες 2024Ολυμπιακοί ΑγώνεςΤζούντοειδήσεις τώραΠαρίσι