Αθλητισμός|18.05.2024 22:13

Κ15: Ο ΠΑΟΚ με ήρωα τον Νικολαΐδη επικράτησε του Παναθηναϊκού στα πέναλτι και προκρίθηκε στον τελικό - Ο Ολυμπιακός ο άλλος φιναλίστ

Newsroom

ΠΑΟΚ εναντίον Ολυμπιακού θα είναι ο τελικός του Final 4 του πρωταθλήματος Κ15, επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά. Μόνο που σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Άρη (3-1), ο δεύτερος ημιτελικός στο ΔΑΚ Λαμίας κρίθηκε στα πέναλτι.

Ανώτερος επί 80 λεπτά ο ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να διασπάσει την άμυνα του Παναθηναϊκού ο οποίος κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν». Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Γιώργος Νικολαϊδης. Ο γκολκίπερ του «Δικέφαλου του Βορρά» απέκρουσε τρεις εκτελέσεις και έτσι η ομάδα του επικράτησε 2-1, κερδίζοντας το δεύτερο «εισιτήριο» για τον τελικό που θα γίνει την Τρίτη (21/5).

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός ξανά στον τελικό, με τους «ερυθρόλευκους» να διεκδικούν τη «ρεβάνς» από την περσινή ήττα τους και τον ΠΑΟΚ να επιδιώκει να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας στην κατηγορία Κ15.

ΠΑΟΚ (Σάββας Κωνσταντινίδης): Νικολαϊδης, Μίσχος, Δημητρακόπουλος (79΄ Μπουκλάς) , Φιλιππιάδης, Καλπάκης, Γκέρσος, Λαζαρίδης, Τσιάλης (67΄ Τοπαλίδης), Ματέρα (67΄ Γρ. Παπαδόπουλος), Σούβλατζης, Χαλδέζος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βασίλης Παπαδάκης): Γείτονας, Καλμπουρτζής (78΄ Μπινιάρης), Γκαρτζονίκας (78΄ Λιούτας), Λάβδας, Σέμος, Κάρο, Νταμπίζας (55΄ Παπακώστας), Καραγκούνης (67΄ Γκρέμπι), Παπαχαραλάμπους, Τουνουσίδης, Δανιηλίδης (78΄ Τσίγκας)

Ολυμπιακός - Άρης 3-1

Προηγουμένως στον έτερο ημιτελικό, το σκορ άνοιξε ο Ολυμπιακός στο 2΄ με απευθείας φάουλ του Παπαγεωργίου από απόσταση 35 μέτρων. Στο 2-0 έγραψε στο 38΄ ο αρχηγός Σιώζος με σουτ έξω από την περιοχή κι ενώ η μπάλα κόντραρε σε σώμα αμυντικού και άλλαξε πορεία. Μείωσε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+3΄) ο Παπασαραφιανός, ενώ το 3-1 διαμόρφωσε ο Λαζαρίδης με διαγώνιο σουτ στο 55΄.

Ολυμπιακός  (Βασίλης Σπέρτος): Ταβουλάρης, Σιώζος, Τσαλαπατάνακης, Γούσιος, Φαρίνης (65΄ Μάρας), Μωυσιάδης (65΄ Γορανίτης), Παπαγεωργιου (76΄ Λεοντόπουλος), Σεφερλής, Παναγόπουλος, Λαζαριδης (77΄ Μαγκλογιάννης), Αγγελόπουλος (52΄ Χρηστίδης).

Άρης (Στράτος Γιαπουτζής): Σαββουλίδης, Παπαδόπουλος Μιχ., Βοριαζίδης, Γέργος, Ευστρατίου, Σιούτας, Αμπελάς (76΄ Οικονομίδης), Παπασαραφιανός, Τοζίδης, Κυριαζής, Παπαδόπουλος Ορ.

SuperLeagueFinal 4ΠΑΟΚΠαναθηναϊκόςειδήσεις τώρα