Αθλητισμός|19.05.2024 10:19

Super League: Η πιο μεγάλη μέρα για ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - Κρίνεται ο τίτλος στο Κλ. Βικελίδης, αγωνία σε Τούμπα και OPAP Arena

Newsroom

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Super League των τελευταίων ετών φτάνει στο φινάλε του με τον τρόπο που του αξίζει: με τον τίτλο να παίζεται μέχρι την τελευταία αγωνιστική! Στο τέλος της ημέρας θα έχουμε πρωταθλητή. Θα είναι ο ΠΑΟΚ ο νέος βασιλιάς και πάλι μετά το 2019 ή μήπως η ΑΕΚ θα διατηρήσει το σκήπτρο της;

Το θρίλερ της φετινής Super League φτάνει στο τέλος της και ο πρωταθλητή της σεζόν 2023-24 θα προκύψει ουσιαστικά από το αποτέλεσμα του ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ (20:00, Novasports Prime). Η συνθήκη είναι απλή: με νίκη του ΠΑΟΚ ο τίτλος θα καταλήξει στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας του Δικεφάλου του Βορρά και ταυτόχρονης νίκης της ΑΕΚ επί της Λαμίας, το πρωτάθλημα θα παραμένει στα χέρια της ομάδας του Ματίας Αλμέιδα. 

Το πρόγραμμα της ημέρας

  • 20.00 Αρης - ΠΑΟΚ / NovaSports Prime
  • 20.00 Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός / Cosmote Sport 2
  • 20.00 ΑΕΚ - Λαμία / Cosmote Sport 1

Ο Δικέφαλος του Βορρά βρίσκεται μία ανάσα από την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος της ιστορίας του, το οποίο δίχως άλλο θα είναι -εφόσον έρθει- και το πιο γλυκό. Και πώς όχι αφού θα έχει κατακτηθεί μέσα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου του, του Άρη, εκεί όπου θα παίξει απόψε τους κόπους μίας ολόκληρης χρονιάς μέσα σε 90 λεπτά.

Οι Ασπρόμαυροι κρατούν πια την τύχη στα χέρια τους μετά το «πάρτι» που έστησαν μεσοβδόμαδα κόντρα στον Παναθηναϊκό (4-1) και την παράλληλη ήττα της ΑΕΚ στο Φάληρο απ' τον Ολυμπιακό. Προσπέρασαν στη βαθμολογία αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμα, καθώς βρίσκονται μόλις στο +2 και χρειάζονται μόνο νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, μιας και η ΑΕΚ (μάλλον) θα έχει εύκολη αποστολή κόντρα στην βαθμολογικά αδιάφορη και σαφώς υποδεέστερη Λαμία. Σημειωτέον ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας (μπορεί να προκύψει μόνο σε ισοπαλία του ΠΑΟΚ και νίκη της ΑΕΚ), η Ένωση είναι εκείνη που υπερτερεί.

Ο Άρης παίζει για το γόητρο αλλά φυσικά με τεράστιο κίνητρο, αφού δεν θέλει επουδενί να δει τον συμπολίτη του να στήνει φιέστα τίτλου μέσα στο γήπεδό του. Το Κλ.Βικελίδης δεδομένα θα... βράζει, θέλοντας όσο τίποτα άλλο το θετικό αποτέλεσμα που θα στερήσει το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ. Οι Κίτρινοι δεν ανακοίνωσαν αποστολή, ενώ για τον ΠΑΟΚ θα απουσιάζει ο τιμωρημένος Κουλιεράκης.

Κρίνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο το ντέρμπι «αιωνίων»

Μεγάλο ντέρμπι όμως υπάρχει και στη Λεωφόρο, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό (20:00, Cosmote Sport 2). Οι Πράσινοι έχουν πια στο τιμόνι τον Χρήστο Κόντη μετά το μεσοβδόμαδο διαζύγιο με τον Φατίχ Τερίμ, έπειτα από τη συντριβή στην Τούμπα. Το Τριφύλλι υποχώρησε στην 4η θέση της βαθμολογίας μετά την τρίτη διαδοχική ήττα του, κάτι που σημαίνει πως έγινε ακόμη πιο ορατός ο κίνδυνος να μη παίξει στην Ευρώπη τη νέα σεζόν, σε περίπτωση που χάσει και το Κύπελλο. Μοναδικός στόχος για το Τριφύλλι είναι το τρίποντο ώστε να προσπεράσει τον «αιώνιο» αντίπαλό του και να εξασφαλίσει το μίνιμουμ της ευρωπαϊκής παρουσίας δίχως να περιμένει τη δεύτερη ευκαιρία μέσω του Κυπέλλου.

Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός πάει στη Λεωφόρο θέλοντας δύο αποτελέσματα. Με νίκη ή ισοπαλία θα παραμείνει τρίτος και θα εξασφαλίσει θέση στα Κύπελλα Ευρώπης. Ειδάλλως αν οι Ερυθρόλευκοι ηττηθούν θα χάσουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος. Πάντως κι αυτοί θα έχουν άλλες δύο ευκαιρίες για να παραμείνουν ευρωπαίοι και την επόμενη σεζόν. Εφόσον δεν τα καταφέρουν μέσω πρωταθλήματος και μείνουν τέταρτοι, θα θέλουν νίκη (!) του Παναθηναϊκού στον τελικό με τον Άρη για να πάρουν εκείνοι το τέταρτο εισιτήριο. Θα έχουν όμως μια τελευταία ευκαιρία και στον τελικό του Conference, όπου εφόσον νικήσουν θα εξασφαλίσουν θέση στο Europa League της επόμενης σεζόν.

Νοκ άουτ παραμένει ο Ιωαννίδης για τους Πράσινους, εκτός και οι Μλαντένοβιτς (τιμωρημένος), Αϊτόρ, αλλά επανέρχονται Βέρμπιτς, Σένκεφελντ, Τζούρισιτς. Απουσιάζει ο τιμωρημένος Τσικίνιο για τον Ολυμπιακό, μαζί με τον Ορτέγκα, όμως επιστρέφουν Ρέτσος, Ιμπόρα και Ρίτσαρντς.

Όσο για την ΑΕΚ θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα με τον Ολυμπιακό φιλοξενώντας τη Λαμία (20:00, Cosmote Sport1), με το μυαλό φυσικά να βρίσκεται στο Βικελίδης, περιμένοντας ένα... δώρο από τον Άρη.

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΑΕΚΟλυμπιακόςΠΑΟΚειδήσεις τώραΑρης