Αθλητισμός|19.05.2024 21:59

Άνευ ουσίας τριάρα της ΑΕΚ επί της Λαμίας - Αποθεώθηκε ο Αλμέιδα παρά την απώλεια του τίτλου

Newsroom

Η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στην Λαμία στην OPAP Arena (3-0), όμως δεν ήταν αρκετό για να πάρει το πρωτάθλημα. Καθολική αποθέωση για Αλμέιδα και παίκτες από τους φίλους της Ένωσης.

Η ΑΕΚ πίεσε εξαρχής τη Λαμία και με τη συμπλήρωση 20 λεπτών έφτασε στην επίτευξη του γκολ. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε γρήγορα το πλάγιο από τη μεσαία γραμμή, ο Λιούμπιτσιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Λαμίας και με ωραίο τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0). Η ομάδα του Αλμέιδα παρέμεινε κυρίαρχη στο γήπεδο και σκόραρε για δεύτερη φορά στο παιχνίδι στο 40' με τον Τσούμπερ έπειτα από ασίστ του Λιβάι Γκαρσία.

Τα νέα από το Κλ. Βικελίδης ωστόσο και το γκολ του Μπράντον Τόμας που έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ επί του Άρη, πάγωσε κάπως τα χαμόγελα στην OPAP Arena, που όμως πανηγύρισε περισσότερο όταν ο Άρης ισοφάρισε στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου με τον Μορόν. Πλέον η Ένωση ισοβαθμούσε με τον Δικέφαλο του Βορρά και έπαιρνε τον τίτλο.

Το 2-0 στην Νέα Φιλαδέλφεια παρέμενε με την ΑΕΚ να απειλεί στο 53' για το 3-0 με σουτ του Λιβάι Γκαρσία. Πλέον ουδείς ασχολούνταν με το τι γίνεται στην OPAP Arena... Άπαντες ήταν με τα κινητά στο χέρι ή άκουγαν ραδιόφωνο για το τι γίνεται στο «Βικελίδης». Υπήρχαν στιγμές που στο γήπεδο ακουγόταν μόνο η Original 21.

Και στο 62' η Νέα Φιλαδέλφεια «πάγωσε». Δεν ακουγόταν... κιχ με δεδομένο πως ο ΠΑΟΚ είχε ανακτήσει το προβάδισμα με τον Τάισον. Στο 65' ο Πόνσε έκανε το 3-0, η Νέα Φιλαδέλφεια ζωντάνεψε ξανά, αλλά το γκολ, εν τέλει, δεν μέτρησε για επιθετικό φάουλ του Γιόνσον στον Τερεζίου.

Πλέον το ματς ήταν... αγγαρεία. Ήταν ένα παιχνίδι «άντε να τελειώνουμε» με όλους να έχουν μυαλό μόνο στο «Βικελίδης». Εξαίρεση σ' αυτό το σκηνικό ένα εξαιρετικό σουτ του Ελίασον στο 78' που έβγαλε ο πορτιέρε της Λαμίας.

Η ΑΕΚ βρήκε, τελικά, και 3ο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Σιμάνσκι, χωρίς αυτό να αλλάζει τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου, με την Ένωση να ολοκληρώνει την σεζόν με νίκη, με γκολ του αρχηγού της, αλλά χωρίς τίτλο από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ επικρατούσε με 1-2 στο «Βικελίδης» του Άρη. Ένα ματς που πήρε η ΑΕΚ, δεν είχε σημασία, όμως εκείνο που πρέπει να κρατήσει κανείς είναι σίγουρα η αποθέωση του Ματίας Αλμέιδα από τον κόσμο της Ένωσης.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (46'λ.τρ. Πινέδα), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Άμραμπατ (62' Ελίασον), Λιούμπισιτς (67' Γκατσίνοβιτς), Τσούμπερ (67' Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (62' Πόνσε).

Λαμία : Χατζηεμμανουήλ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Γιαννούτσος, Σίντκλεϊ (86' Κορνέζος), Σαντάνα (86' Σιμόν), Τζανδάρης, Σλίβκα, Λέικ (46' Νούνιες), Μάλτσι (74' Τσούκαλος), Τερεζίου (67' Μαρτίνεθ).

Λαμία ΠΑΕSuperLeagueΑΕΚειδήσεις τώρα