Αθλητισμός|19.05.2024 20:00

Premier League: Έγραψε μοναδική ιστορία η Μάντσεστερ Σίτι με το τέταρτο σερί πρωτάθλημα στην Αγγλία!

Newsroom

Η φοβερή και τρομερή Μάντσεστερ Σίτι έγραψε ιστορία στην Premier League! Κατέκτησε τον τίτλο για τη σεζόν 2023-24 και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που σηκώνει το πρωτάθλημα για τέταρτη σερί σεζόν!

Η ομαδάρα του Πεπ Γκουαρδιόλα -η καλύτερη αγγλική ομάδα της τελευταίας δεκαετίας και μια απ' τις κορυφαίες όλων των εποχών- πανηγύρισε το δέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το έκτο την τελευταία επταετία (όλα με τον Γκουαρδιόλα)! Στο τελευταίο ματς της σεζόν η Σίτι επικράτησε (3-1) της Γουέστ Χαμ και έστησε πάρτι τίτλου στο Έτιχαντ, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσει το νταμπλ καθώς αντιμετωπίσει στον τελικό Κυπέλλου τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Σίτι ήταν εκρηκτική στο ξεκίνημα του ματς. Έπνιξε την Γουέστ Χαμ και προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Φόντεν, ο οποίος στο 18' πέτυχε το 2-0. Οι Λονδρέζοι όμως αντιστάθηκαν και σταδιακά έδειξαν σημάδια ανάκαμψης σκοράροντας τελικά με ένα καταπληκτικό ψαλίδι του Κούντους στο 42' για το 2-1.

Την ίδια ώρα η Άρσεναλ, πέραν του ότι άκουσε να νέα απ' το Έτιχαντ με το γκολ του Φόντεν, είδε και την Έβερτον να προηγείται στο σκορ με τον Γκέιγ στο 40' (0-1). Ωστόσο τη στιγμή που ο Κούντους μείωνε σε 2-1 για τη Γουέστ Χαμ, ο Τομιγιάσου έγραφε το 1-1 στο 43' αναπτερώνοντας το ηθικό των Κανονιέρηδων.

Η Σίτι δεν μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά ο αήττητος (επί 74 σερί αγώνες) και άκρως κομβικός για το παιχνίδι των Πολιτών Ρόδρι, σκόραρε στο 60' και έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του (3-1) που άγγιξε τον τίτλο...

Η Άρσεναλ κατόρθωσε να σκοράρει στο 89' με τον Χάβερτς για το 2-1, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να τη στέψει πρωταθλήτρια μετά από δύο δεκαετίες. Έχασε τον τίτλο με δύο βαθμούς διαφορά απ' την Σίτι που τερμάτισε με 91 βαθμούς αντί 88 των Κανονιέρηδων.

Premier LeagueΜάντσεστερ ΣίτιΑρσεναλειδήσεις τώρα