Αθλητισμός|20.05.2024 03:00

Αυτή η νύχτα μένει! Μοναδική αποθέωση για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ σε Τούμπα και Λευκό Πύργο!

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Ολονύχτιο πάρτι στήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά και όπου επί γης βρίσκονται οπαδοί του ΠΑΟΚ για να γιορτάσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Η νύχτα έγινε μέρα στη Θεσσαλονίκη απ' τους εκστασιασμένους οπαδούς του Δικεφάλου που γιόρτασαν με την ψυχή τους έναν τίτλο μοναδικό, έναν τίτλο ανεπανάληπτο, έναν τίτλο που θα μνημονεύεται για μια ζωή.

Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε το καλύτερο φινάλε που έχει κάνει ποτέ πρωταθλητής Ελλάδας και σήκωσε αντρίκια και πανάξια την κούπα για τέταρτη φορά στην ιστορία του και δεύτερη μετά από πέντε χρόνια και το αήττητο πρωτάθλημα του 2019. Και ο τρόπος που το έκανε ήταν (τουλάχιστον) εμφατικός...

Επικράτησε της ΑΕΚ με μεγάλη ανατροπή στο φινάλε (από 1-2 σε 3-2), κυριάρχησε του Ολυμπιακού με 2-0, διέλυσε τον Παναθηναϊκό με 4-1 και έκλεισε το καρέ των επιτυχιών του με ένα τεράστιο «διπλό» μέσα στο σπίτι του συμπολίτη και μεγάλου αντιπάλου Άρη, που έκανε τα πάντα για να κόψει τον τίτλο. Ήταν της μοίρας γραφτό όμως ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει μ' αυτό τον μοναδικό τρόπο τον πιο συγκλονιστικό τίτλο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Και μια τέτοια περίσταση γιορτάζεται μόνο με ένα ξέφρενο γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας. Η Θεσσαλονίκη μετατράπηκε σε... μεθυσμένη πολιτεία και γιόρτασε το ανεπανάληπτο πρωτάθλημα που κατέκτησε ο φοβερός και τρομερός ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη, του Ραζβάν Λουτσέσκου και όλων όσοι συνετέλεσαν σ' αυτό το ποδοσφαιρικό θαύμα.

Όλα άρχισαν στο σπίτι του μεγάλου αντιπάλου Άρη. Σε εχθρικό περιβάλλον, όπως ήταν το «καυτό» Κλ. Βικελίδης, η αρμάδα του Λουτσέσκου έβαλε την τελευταία πινελιά στο έργο τέχνης που δημιούργησε. Επικράτησε 2-1 και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο αυτό που έμοιαζε απίθανο, όταν την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, ο Δικέφαλος βρισκόταν να χάνει από τη Λαμία με 1-0 μέχρι να ισοφαρίσει (1-1) ο Σβαμπ στο 100'!

Με το σφύριγμα της λήξης στο Χαριλάου, δόθηκε το έναυσμα για το πιο τρελό κι απίθανο πανηγύρι! Το πρώτο γλέντι στήθηκε στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια του Κλ. Βικελίδης. Ο Λουτσέσκου πανευτυχής έστελνε φιλάκια κι οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγύρισαν έξαλλα μια επική νίκη που τους έστεψαν πρωταθλητές.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει. Άλλοι πήγαν κατευθείαν στον Λευκό Πύργο κι άλλοι έσπευσαν στην Τούμπα περιμένοντας τους πρωταθλητές. Η ιστορική έδρα του ΠΑΟΚ πλημμύρισε από κόσμο καθώς εκτιμάται ότι περισσότεροι από 50.000 ΠΑΟΚτσίδες βρέθηκαν εκεί για να αποθεώσουν τους πρωταθλητές. 

Εκεί οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ, που πίστευαν στον τίτλο, είχαν σχεδιάσει μια μεγάλη γιορτή. Όλα ήταν έτοιμα και ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τις εξέδρες και τον αγωνιστικό χώρο περιμένοντας τους θριαμβευτές.

Όση ώρα έκανε η κούπα του πρωταθλητή να φτάσει από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Μακεδονία κι από εκεί στην Τούμπα, άλλη τόση ώρα έκανε και το πούλμαν του ΠΑΟΚ να φτάσει από το Χαριλάου στο γήπεδο της ομάδας. Ο κόσμος που γέμισε τους δρόμους μετέτρεψε μια σύντομη διαδρομή σε ένα μεγάλο αλλά πανηγυρικό και ευχάριστο ταξίδι.

Εν τέλει οι πρωταθλητές έφτασαν στην Τούμπα, όπου η νύχτα έγινε μέρα εν μέσω τρομερής αποθέωσης. Ο Γιώργος και ο Νίκος Σαββίδης, οι γιοι του Ιβάν Σαββίδη, περίμεναν την αποστολή για να αγκαλιάσουν έναν προς έναν τους θριαμβευτές. Κι ακολούθησε πάρτι στα αποδυτήρια και ξέφρενο πανηγύρι...

Ο Λουτσέσκου, ο Βιερίνια, άπαντες αποθεώθηκαν στο διάβα τους και μέχρι να ανέβουν στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, ήταν εκείνος που παρέλαβε την κούπα απ' τα χέρια του Μάκη Γκαγκάτση. Ο Βιεϊρίνια σήκωσε τον τίτλο ψηλά στον ουρανό, που έλαμψε απ' τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα και τα καπνογόνα.

Το πάρτι όμως είχε και συνέχεια. Δόθηκε το σύνθημα για ραντεβού στον Λευκό Πύργο! Προηγουμένως ο Ντεσπόντοφ τραγούδησε στην κάμερα του OPEN την επιτυχία του Τριαντάφυλλου: «Σε παίρνω να σου πω πω πω πω, πόσο πολύ σ' αγαπώ»!

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πλημμύρισε την παραλία της πόλης περιμένοντας το ανοιχτό πούλμαν της ομάδας, που έκανε αρκετή ώρα για να φτάσει από την Τούμπα μέχρι το τοπόσημο της Θεσσαλονίκης. 

Το γλέντι κορυφώθηκε στον Λευκό Πύργο! Και πάλι η νύχτα έγινε μέρα μόλις έκανε την εμφάνισή του το πούλμαν των πρωταθλητών, οι οποίοι γνώρισαν μοναδική αποθέωση. 

Δεν τελείωσε εκεί όμως η αποθέωση των πρωταθλητών καθώς υπήρξε νέος γύρος και κατά την άφιξη της αποστολής στο Μακεδονία Παλάς. Πλήθος κόσμου περίμενε την ομάδα εκεί για έναν νέο κύκλο αποθέωσης!

Η Θεσσαλονίκη δεν κοιμήθηκε! Έκανε ολονυχτία και είναι βέβαιο πως δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη μαγική βραδιά!

ΠΑΟΚΛευκός Πύργοςειδήσεις τώρα