Αθλητισμός|20.05.2024 18:45

Το θαύμα του ΠΑΟΚ! Κι όμως στις 28 Απριλίου, στο 80ό λεπτό του ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Δικέφαλος βρισκόταν στο -10 από την κορυφή!

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News
Intime News

O ΠΑΟΚ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατέκτησε τον τίτλο με τον πλέον εμφατικό τρόπο κι έχοντας κάνει τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και μάλιστα με τι φινάλε: με τέσσερΙς σερί νίκες επί των μεγάλων αντιπάλων του!

Ποιος να το περίμενε ότι μετά την απίθανη εκείνη γκέλα στη Λαμία, με τον Σβαμπ να ισοφαρίζει στο 100ο λεπτό, θα κατάφερνε ο ΠΑΟΚ να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας για τέταρτη φορά στην ιστορία του;

Με το ηθικό στραπατσαρισμένο, με την ενέργειά του στα πατώματα, όπως είχε πει δημόσια ο Λουτσέσκου. Με την ψυχολογία στο ναδίρ. Οι πάντες τον είχαν ξεγραμμένο, αφού πια είχε μείνει στο -7 από την κορυφή, έχοντας βέβαια κι έναν αγώνα λιγότερο, το χρωστούμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κι όμως!

Mια ανάσα απ' τη φιέστα στην Τούμπα η ΑΕΚ

Τα πράγματα θα γίνονταν ακόμη χειρότερα στη συνέχεια για τον Δικέφαλο. Το αμέσως επόμενο παιχνίδι θα ήταν με την ΑΕΚ στις 28 Απριλίου, που ερχόταν από θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού με 3-0 και πήγαινε στην Τούμπα για να κάνει... φιέστα, αφού με διπλό θα σφράγιζε το back to back πρωτάθλημα. Και η αλήθεια είναι πως βρέθηκε πολύ κοντά. Μέχρι το... παρά 10, η Ένωση κρατούσε τον τίτλο στα χέρια της. Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις από το 3ο λεπτό, βρήκε άμεσα την απάντηση με τον Πινέδα (9') και στο 75' ο Βίντα τα έφερε όλα τούμπα. Έστω και κόντρα στη ροή του αγώνα.

Τα λεπτά κυλούσαν. Το τρόπαιο του φετινού πρωταθλητή βαφόταν ολοένα πιο έντονα στα κιτρινόμαυρα. Μέχρι να φτάσουμε στο 80ο λεπτό του ντέρμπι, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε εκείνο το σημείο 10 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την κορυφή, με τρία ματς να απομένουν για το τέλος. Δεν θα είχε δηλαδή ούτε καν μαθηματικές ελπίδες στη συνέχεια. Τότε όμως ήταν που ο Σαμάτα εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του Ρότα, έστρωσε με κεφαλιά στον επερχόμενο Κωνσταντέλια που σούταρε στη γωνία για να κάνει το 2-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στη βραδιά.

Γκολ και ανατροπή τίτλου

Και πάλι όμως η ισοπαλία δεν έφτανε στον ΠΑΟΚ. Ήθελε νίκη και μόνο νίκη. Το ματς έφτασε στο 90ο λεπτό, με τους Ασπρόμαυρους να κερδίζουν κόρνερ. Ντεσπόντοφ στην εκτέλεση, κεφαλιά που διώχνει την μπάλα, ο Σάστρε πιάνει το δυνατό σουτ, κόντρα στον Μπάμπα και... 3-2! Γκολ, ανατροπή, τελικά και τίτλος!

Ήταν η πρώτη από τις τέσσερις σερί νίκες που χρειαζόταν ο ΠΑΟΚ στα ντέρμπι που είχε να δώσει, ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ακολούθησε το «καθαρό» και επιβλητικό 2-0 επί του Ολυμπιακού. Είχε διανύσει πια τον μισό δρόμο... παρά κάτι. Το "παρά κάτι" αφορούσε στην απώλεια που έπρεπε να είχε η ΑΕΚ στο Φάληρο. Και τη στιγμή που οι Θεσσαλονικείς διέλυαν με 4-1 τον Παναθηναϊκό, η Ένωση έχανε με 2-0 στο Καραϊσκάκη.

Κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή τελευταία αγωνιστική. Ο ΠΑΟΚ τα είχε φέρει όλα τούμπα, όλα στα μέτρα του και κρατούσε πια την τύχη στα χέρια του. Είχε όμως μια τελευταία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που όμως κι αυτή την έφερε εις πέρας.

Κάπως έτσι, από το -10 του 80ού λεπτού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, μέσα σε τρεις εβδομάδες και τέσσερα ματς, τερμάτισε στο +2 και κατέκτησε το πιο ανατρεπτικό πρωτάθλημα όλων των εποχών!

Πηγή: SDNA

ΠΑΟΚειδήσεις τώρα