Αθλητισμός|22.05.2024 23:00

Νταμπλ ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο γυναικών! Νίκησε την ΑΕΚ στον τελικό Κυπέλλου στα πέναλτι

Newsroom

Με εύστοχο πέναλτι της Βάσιας Γιαννακά ο ΠΑΟΚ επικράτησε της αξιόμαχης ΑΕΚ στα πέναλτι με 5-4 (1-1 η κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας σε επίπεδο γυναικών στον τελικό του Πανθεσσαλικού.

Η συλλογή τίτλων στα ποδοσφαιρικά τμήματα του ΠΑΟΚ την εφετινή σεζόν συνεχίζεται. Μετά την κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος από τους άνδρες και την επιτυχία της Ασπρόμαυρης Κ15 απέναντι στον Ολυμπιακό, το γυναικείο τμήμα του Δικεφάλου του Βορρά επικράτησε της ΑΕΚ στα πέναλτι και πανηγύρισε το έβδομο κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου. Με αυτόν τον τίτλο ο ΠΑΟΚ σφράγισε το νταμπλ καθώς πριν από δύο εβδομάδες κατέκτησε το 19ο πρωτάθλημα.

Η εξέλιξη του τελικού

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε για την ΑΕΚ στο 8ο λεπτό με τη Ντζάνη να βρίσκεται εντός περιοχής αλλά το σουτ της να είναι χλιαρό και να βρίσκει τη Νίχαους σε ετοιμότητα, μπλοκάροντας τη μπάλα. Ο ΠΑΟΚ προειδοποίησε με την Παπαδοπούλου στο τέταρτο της αναμέτρησης με το τελείωμά της από πλεονεκτική θέση να πηγαίνει στα σώματα, καθώς πέντε λεπτά αργότερα (20') η επιθετικός του Δικεφάλου του Βορρά εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα της Μήτκου από τα αριστερά και με υπέροχη κεφαλιά έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα για το 0-1 των ασπρόμαυρων.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, οι δύο ομάδες είχαν από μία φάση ακόμη με Γιαννακά και Καπνίση, με την μπάλα να φεύγει εκτός σε αμφότερες τις ευκαιρίες και τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει μπροστά στα αποδυτήρια με την ελάχιστη της διαφοράς.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ βρήκε γκολ ισοφάρισης, καθώς στο 48ο λεπτό η νεοεισελθούσα Χατζηνικολάου βρήκε εξαιρετικά εντός περιοχής της Στεφάτου η οποία με όμορφο τελείωμα νίκησε τη Νίχαους για το 1-1. Από εκεί και έπειτα ο ρυθμός έπεσε αισθητά, τα λάθη ήταν πολλά και οι ευκαιρίες ήταν λιγοστές και ως εκ τούτου ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση η μόνη αξιοσημείωτη φάση ήταν στο 115' με κεφαλιά της Παπαδοπούλου, η οποία πήγε άουτ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα πέναλτι.

Εκεί, την μεγάλη διαφορά έκανε η Νίχαους που απέκρουσε το πέναλτι της Νίκα, ενώ η Γιαννακά ήταν ψύχραιμη στο τελευταίο χτύπημα και στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα χάρισε το τρόπαιο στην ομάδα της!

Η διαδικασία των πέναλτι (πρώτη εκτέλεσε η ΑΕΚ)

  • Στεφάτου 1-0
  • Μήτκου 1-1
  • Καπνίση 2-1
  • Χαλατσογιάννη 2-2
  • Πινέδα 3-2
  • Παπαδοπούλου 3-3
  • Νίκα – Απόκρουση της Νόιχαους
  • Κοσκερίδου 3-4
  • Χατζηνικολάου 4-4
  • Γιαννακά 4-5


ΑΕΚ (Κωτσοβός): Χατζηχαριστού, Βέρα, Μπαρτζακλή (67' Τριβυζάκη), Παυλοπούλου, Πινέδα, Κόλλια, Στεφάτου, Ντζάνη (46' Χατζηνικολάου), Καπνίση, Τσελέντη, Τζουτζουράκη (85' Νίκα).

ΠΑΟΚ (Θεοδωρίδης): Νίχαους, Κοσεκερίδου, Γκούνη, Κιουρεξίδου, Μήτκου, Στράντζαλη (56' Δοϊρανλή), Χαλατσογιάννη, Βαρδαλή (74' Αργυρίου), Γιαννακά, Χέλμβαλ (112' Ακίντα), Παπαδοπούλου.

Κύπελλο ΕλλάδαςΠΑΟΚΑΕΚειδήσεις τώρα