Αθλητισμός|09.04.2019 09:17

Παναθηναϊκός: Σπεύδει να «δέσει» Ινσούα, ανοιχτός για Χατζηγιοβάνη!

Κώστας Γουλής

Και για τη «δομή» του ρόστερ της επόμενης σεζόν και για το ενδεχόμενο πώλησης παίκτη αλλά και για το τριετές πλάνο του Παναθηναϊκού.

«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι για να γίνουμε καλύτεροι, πρέπει να πουληθεί παίκτης. Αν με ρωτήσετε για τον Μπουζούκη, θα σας πω ότι πρέπει να μείνει στον Παναθηναϊκό, να εξελιχθεί και να γίνει καλύτερος, γιατί θα είναι καλύτερο και για τον ίδιο και τον Παναθηναϊκό. Αλλά θεωρώ ότι θα πρέπει να αντλήσουμε κάποια κεφάλαια από το δυναμικό μας από πώληση...» ήταν η πιο «ζουμερή» ατάκα του 49χρονου τεχνικού, που εξέφρασε την προσωπική του άποψη.

Οχι με λογική «ξεπουλήματος», αλλά με την προοπτική να πωληθεί κάποιος παίκτης στη σωστή τιμή, για να έχει η ομάδα τα εφόδια να πάει ένα βήμα παραπέρα τη βελτίωση του ρόστερ σε 3-4 κινήσεις. Οσο για το ποιος παίκτης θα μπορούσε να πωληθεί; Σίγουρα ο Δώνης δεν επιθυμεί να φύγει ο Κουρμπέλης που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο και αγωνιστικά αλλά και μέσα στα αποδυτήρια.

Το ίδιο και ο Μπουζούκης, παρά μόνο αν βρεθεί ομάδα που θα δώσει 4 εκατ. € που τον κοστολογεί ο Παναθηναϊκός, καθώς, όπως τόνισε ο Δώνης, «...δεν μπορείς να πάρεις αυτήν τη στιγμή τον Μπουζούκη ούτε με 1,5, ούτε με 2 εκατ. €». Στον αντίποδα, οι «πράσινοι» δείχνουν ανοιχτοί σε ενδεχόμενη πώληση του Χατζηγιοβάνη, για τον οποίο υπάρχει «ζεστό» ενδιαφέρον από δύο κλαμπ του εξωτερικού. Το ένα εξ αυτών είναι η Σταντάρ Λιέγης. Και αν έρθει μία πρόταση που θα φτάνει τα 2-2,5 εκατ. €, οι «πράσινοι» θα το συζητούσαν σοβαρά.

Δικαιωμένος

Από εκεί και πέρα ο Δώνης αναφέρθηκε και στον Ινσούα, τονίζοντας πως «...η πρώτη σκέψη του ήταν να φύγει. Του εξηγήσαμε όμως -και δικαιωθήκαμε- ότι με μια καλή χρονιά θα βγει δικαιωμένος». Διόλου τυχαία αναφορά, αφού πλέον υπάρχει εσωτερική «αναπροσαρμογή» ως προς το πότε θα του προσφέρει ο Παναθηναϊκός νέο συμβόλαιο (έως το 2022). Οι «πράσινοι» θα καλέσουν πιο γρήγορα από το αρχικό πλάνο τον αδελφό και ατζέντη του Αργεντινού, Μαξιμιλιάνο Ινσούα, για να ανιχνεύσουν... προθέσεις. «Θορυβημένοι» και από το χαμηλό «buy-out» 1,5 εκατ. € που έχει στο συμβόλαιό του. Επίσης, παρά τις προ ημερών διαψεύσεις, ο 29χρονος δεξιός μπακ -και πολυθεσίτης- Εμίλιο Ενσουέ (αρχηγός της Ισημερινής Γουινέας) βρίσκεται πολύ ψηλά στην «πράσινη» λίστα.

ΠαναθηναϊκόςΓιώργος ΔώνηςΕμάνουελ Ινσούα