Αθλητισμός|28.05.2024 19:33

Τελικός Conference League - Mεντιλίμπαρ: «Έχουμε άλλους 10... Ελ Κααμπί που πρέπει να προσέχει η Φιορεντίνα - Έχω αποφασίσει για την 11άδα»

Newsroom

Αισιόδοξος για την έκβαση του τελικού του Conference League του Ολυμπιακού κόντρα στη Φιορεντίνα εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, λέγοντας πως οι «Βιολά» πρέπει να προσέξουν και τους 11 παίκτες των Πειραιωτών και όχι μόνο τον Ελ Κααμπί και προσθέτοντας πως η ομάδα του είναι πανέτοιμη και ήρεμη...

Αναλυτικά ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είπε για τη διαφορά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού σε σχέση με τη Σεβίλλη την περασμένη σεζόν: «Πολύ μεγάλη ομοιότητα του πώς φτάσαμε ως εδώ. Διαφορετική κατάσταση και διαφορετικές ομάδες, δεν μπορούμε να το συγκρίνουμε παρά μόνο το πώς φτάσαμε ως εδώ».

Για το γεγονός ότι πέρυσι είχε δύο παίκτες από το Μαρόκο στη Σεβίλλη και φέτος έχει και πάλι δύο: «Εφέτος έχουμε στις ίδιες θέσεις, έχουμε δύο φορ από το Μαρόκο που μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, ιδιαίτερα ο Αγιούμπ (Ελ Κααμπί) που μας έφερε ως εδώ, είναι ο πρώτος σκόρερ, του χρωστάμε πάρα πολλά για τα όσα έχει προσφέρει για να φτάσουμε».

Για τη σημασία που έχει ο Ροντινέι και ο θετικός χαρακτήρας του στα αποδυτήρια: «Είναι πολύ καλό να έχεις τέτοιες προσωπικότητες, είναι πολύ χαρούμενος, μέσα σε τέτοιες συνθήκες όμως είμαστε όλοι χαρούμενοι, όχι μόνο ο Ροντινέι. Αυτό θα ήταν ωραίο να το αναρωτηθούμε σε μια κατάσταση που δεν είναι ευχάριστη. Είναι όμορφο να υπάρχει μια τέτοια ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια».

«Είναι υπερπολύτιμος ο Ελ Κααμπί για τον Ολυμπιακό»

Για το σχόλιο του Ιταλιάνο σχετικά με τον Ελ Κααμπί περί αλυσίδων και λουκέτων και αν θα κάνει το ίδιο για κάποιον παίκτη της Φιορεντίνα: «Έχουμε άλλους δέκα εκτός από τον Ελ Κααμπί που πρέπει να προσέξουν, είναι υπερπολύτιμος και πρώτος σκόραρε με 10 γκολ, αλλά τόσο η Φιορεντίνα όσο και εμείς θα προσέξουμε και τους 11 παίκτες. Σεβόμαστε την παρουσία του αλλά μια ομάδα δεν αποτελείται μόνο από έναν ποδοσφαιριστή».

Τι πρέπει να τους πει ένας προπονητής πριν από ένα τέτοιο ματς: «Να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε ότι κάναμε για να φτάσουμε ως εδώ. Θα ήταν μεγάλο λάθος να αλλάξουμε οτιδήποτε από τη στιγμή που φτάσαμε ως εδώ, όμως αυτή τη στιγμή στο μυαλό μας πρέπει να είναι ότι είναι το τελευταίο μας ματς. Αυτός ήταν ο τρόπος που τα καταφέραμε και πρέπει να συνεχίσουμε».

Για το αν βλέπει στα μάτια των παικτών του τη… σπίθα που χρειάζεται: «Δεν είμαι τόσο παρατηρητικός για να κοιτάω τα μάτια και τα βλέμματα. Στην προπόνηση χθες είδα την όρεξη, το κίνητρο, τη θέληση για το αυριανό ματς. Πρέπει να πιστέψουν ότι όσα έχουν κάνει ως τώρα είναι καλά και να τα κάνουν για άλλο ένα ματς απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Αν δεν τα έχουν δώσει όλα στην προπόνηση, τότε πρέπει να τα δώσουν αύριο. Φυσικά και υπάρχει κίνητρο, δίψα και το πάθος. Θα ήταν ανόητος όποιος έφτανε μέχρι εδώ και δεν είχε όρεξη. Το είδαμε χθες στην προπόνηση, μένει μία προπόνηση, περιμένουμε να δούμε το ίδιο, οι παίκτες είναι γεμάτοι ενθουσιασμό για να γίνει το αυριανό παιχνίδι».

«Είμαι ήρεμος για τον τελικό του Conference League»

Για το ματς με την Μακάμπι και αν ήταν το σημείο καμπής: «Οπωσδήποτε απέδειξε σε όλους και στον εαυτό μας τι μπορούμε να κάνουμε. Υπήρχε ένα πριν και ένα μετά, πήγαμε στη Σερβία με βαρύ σκορ αλλά για να το γυρίσουμε. Στο ημίχρονο είχαμε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα. Αυτό το ματς μας έδωσε τη δύναμη και μας έδειξε τι μπορούμε να κάνουμε».

Το συναίσθημα που κυριαρχεί μέσα του αυτή τη στιγμή: «Είμαι ήρεμος. Περιμένω την τελευταία προπόνηση, ελπίζω να πάνε όλα καλά, να μη συμβεί κάτι σήμερα. Αύριο, λίγο πριν τον αγώνα θα νιώσω μια μεγαλύτερη ανησυχία, αλλά τώρα δεν με ενδιαφέρει κάτι».

Χθες ο Κάρλο Αντσελότι είπε πως τρώνε μπρόκολο για να ηρεμήσουν, εσείς τι τρώτε; Υπάρχει μια… μανία σχετικά με αυτό το ζήτημα από αρκετούς, μήπως θυμάστε τι φάγατε πέρυσι πριν τον τελικό με τη Σεβίλλη; «Δεν θυμάμαι τι έφαγα πέρυσι, ούτε ξέρω τι θα φάω σήμερα. Ίσως μακαρόνια, θα έχω πολλά πιάτα μπροστά μου να διαλέξω. Δεν τρώω πάρα πολύ, δεν το συνηθίζω».

Για τον τίτλο που θα έβαζε στην πορεία του Ολυμπιακού και αν έχει καταλήξει στα πλάνα του για αύριο: «Έχω αποφασίσει για το πλάνο μου, εφόσον δεν συμβεί κάτι στη σημερινή προπόνηση μέχρι να αρχίσει αύριο το ματς. Η διαδρομή μας είναι ένας μαραθώνιος, περάσαμε καλές στιγμές, έχουμε γυρίσει όλη την Ευρώπη. Είχαμε ένα ματς στην αρχή που δεν παίξαμε καλά, παίξαμε με έναν αντίπαλο που φαινόταν ότι δεν ήμασταν φαβορί, μετά παίξαμε με άλλη μία ομάδα που δεν ήμασταν σίγουρα το φαβορί. Οπότε έμεινε άλλο ένα ματς».

Τζολάκης: «Η πιο έτοιμη πνευματικά ομάδα θα κατακτήσει το Conference League»

Ο Κωνσταντίνος Τζολάκης μίλησε για τον τελικό αναφέροντας ότι η Φιορεντίνα είναι το φαβορί για την κατάκτηση, αλλά όλα θα κριθούν στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο τερματοφύλακας των Ερυθρόλευκων...

Υπερισχύει η σωματική ή πνευματική προετοιμασία περισσότερο για τον τελικό; «Στον αυριανό τελικό και σε όλους το πνευματικό είναι πιο σημαντικό από το σωματικό. Η πιο έτοιμη πνευματικά ομάδα θα κατακτήσει το τρόπαιο».

Είναι πλεονέκτημα για εσάς το γεγονός πως ο τελικός γίνεται στην Ελλάδα και την OPAP Arena; «Το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι έχουμε παίξει άλλες δύο φορές φέτος και ότι θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Το παιχνίδι όμως θα κριθεί στις τέσσερις γραμμές».

Νιώθετε πιο σκληροί μετά τα δύσκολα παιχνίδια που βγάλατε εις πέρας; «Για να πάμε στον τελικό θα πρέπει να αποκλείσουμε και μεγάλα ονόματα. Δεν γίνεται να περνάς εύκολα αν θες να κατακτήσεις το τρόπαιο. Δίκαια είμαστε στον τελικό, το μόνο που απομένει είναι να δείξουμε ένα ακόμη καλό πρόσωπο».

Έχεις περάσει αρκετή ώρα στο βίντεο για να δεις πέναλτι των παικτών της Φιορεντίνα; «Ο τελικός μπορεί να έχει μία τέτοια διαδικασία, καθήκον μας είναι να έχουμε προετοιμαστεί και γι αυτό. Όπως κάναμε ανάλυση σε όλη την ομάδα της Φιορεντίνα, έτσι κάναμε και στα πέναλτι».

Η εμπειρία της Φιορεντίνα παίζει ρόλο ενόψει του αυριανού τελικού; «Έχει μεγαλύτερο αβαντάζ από εμάς γιατί πέρσι πήρε γεύση, παύουν να ισχύουν από την στιγμή που θα σφυρίξει ο διαιτητής για την έναρξη του αγώνα».

Έχει γίνει viral το VIDEO με τον μικρό Γιαννάκη, αύριο είναι καλεσμένος του Ολυμπιακού μαζί με τον πατέρα του, είναι αυτό μια ευκαιρία για να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο στην Ευρώπη; «Είναι άλλη μία ευκαιρία για να αλλάξουμε την κατάσταση, να συνειδητοποιήσουμε τι εστί αθλητισμός και να σταματήσουμε τη βία στα γήπεδα και σε όλη τη χώρα που μας πονάνε πάρα πολύ».

ΟλυμπιακόςΚωνσταντίνος ΤζολάκηςτελικόςΟλυμπιακός-ΦιορεντίναEuropa Conference LeagueΤελικός Conference Leagueειδήσεις τώρα