Αθλητισμός|30.05.2024 12:50

Γκαγκάτσης: «Ο κ. Σαββίδης έχει πει ότι θα γίνει το γήπεδο και θα γίνει» - Εγκρίθηκε νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 13 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ

Newsroom

Κλειστά χαρτιά κράτησε ο Μάκης Γκαγκάτσης, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ως προς την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΠΟ. Άλλωστε, όπως τόνισε, η συνέλευση αφορούσε τον ΠΑΟΚ και όχι τον ίδιο προσωπικά ως εκ τούτου τις αποφάσεις του θα τις ανακοινώσεις προσεχώς...

Παρ' όλα αυτά πολλοί εκ των μικρομετόχων που ήταν παρόντες, ευχήθηκαν στον διευθύνοντα σύμβουλο και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το νέο κεφάλαιο που πλησιάζει, με τον ίδιο πάντως να κάνει... ντρίμπλα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Καθίστε να εκλεγώ πρώτα, αν κατέβω...». Σε ερώτηση άλλου μικρομετόχου για το αν θα υπάρξει αντικατάστασή του στον ΠΑΟΚ σε περίπτωση που θα αναλάβει την προεδρία της ΕΠΟ, απάντησε «εφόσον γίνει θα ενημερωθείτε για όλα».

Οι ερωτήσεις περί ΕΠΟ και η πίεση προς τον ίδιο για να πάρει θέση ήταν μεγάλη, με τον Μάκη Γκαγκάτση σε μία αποστροφή του λόγου του, να λέει: «Θέλετε να μιλήσω συναισθηματικά; Είναι ποτέ δυνατόν να ξεχάσω τον ΠΑΟΚ;», ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως: «Πρέπει να είναι καθαρό το πρωτάθλημα και να παίζεται επί ίσοις όροις. Την Κυριακή υπάρχει μια συγκέντρωση, αν κατέβω στις εκλογές, θα κατέβω ως Μάκης Γκαγκάτσης, όχι ως ΠΑΟΚ. Αν ο ΠΑΟΚ θα στηρίξει έναν άνθρωπο που βρίσκεται 16 χρόνια στην ομάδα, δεν έχει τόσο σημασία, είναι μία από τις 70 ψήφους».

«Κάποιοι έλεγαν ο ΠΑΟΚ θα βγει τέταρτος και πήραμε πρωτάθλημα»

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκε και η υπόθεση του Γιάννη Κωνσταντέλια δεδομένου πως η Σάλτσμπουργκ έκανε το all in για την απόκτησή του. Ο Μάκης Γκαγκάτσης άνοιξε την κουβέντα, μιλώντας γενικά για την ποδοσφαιρική αγορά.

«Είμαστε στο 2024, κατά μέσο όρο δείτε πόσα χρόνια μένει ένας παίκτης σε μια ομάδα. Πλέον οι παίκτες έχουν φιλοδοξίες να παίξουν σε μεγάλα πρωταθλήματα, να παίξουν στο πιο υψηλό επίπεδο. Σίγουρα ένας παίκτης είναι περιουσιακό στοιχείο του ΠΑΟΚ αλλά για να μείνει ένας παίκτης πρέπει να θέλει να και να μείνει. Αν θέλει ο παίκτης να φύγει, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αυτή ειναι η αγορά του ποδοσφαίρου πλέον. Θα γίνει ό,τι ειναι το καλυτερο για την ομάδα. Οι αγορές και οι πωλήσεις ειναι μέσα στο παιχνίδι».

Σχολίασε μάλιστα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου θυμίζει αυτή η συζήτηση, κάποιες συζητήσεις πέρσι όταν έφυγε ο Ίνγκασον και ο Ντόουγκλας και έλεγαν κάποιοι ότι ο ΠΑΟΚ θα βγει τέταρτος και πήραμε το πρωτάθλημα. Δεν λέω ότι θα πωληθεί ο Κωνσταντέλιας, ούτε θα σας πω ότι δεν θα πωληθεί. Μπορεί να πωληθεί και κάποιος άλλος παίκτης».

Όσο για τη Νέα Τούμπα ήταν ξεκάθαρος: «Ό,τι είναι να ανακοινωθεί για το γήπεδο, θα ανακοινωθεί μέσα από το επίσημο σάιτ της ΠΑΕ. Αφού έχει πει ο κ. Σαββίδης ότι θα γίνει το γήπεδο, θα γίνει».

Νέα ένεση ρευστότητας 13 εκατ. ευρώ απ' το Ιβάν Σαββίδη

Στο μεταξύ, σε νέα ένεση ρευστότητας στον ΠΑΟΚ προχωρά ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, καθώς η έκτακτη ΓΣ των μετόχων στην Τούμπα ενέκρινε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους περίπου 13 εκατ. ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Δικεφάλου, Μάκης Γκαγκάτσης, ανέλαβε την ενημέρωση και τη διενέργεια της όλης διαδικασίας. Το «παρών» έδωσαν η Μαρία Γκοντσάρεβα, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ, Δημοκράτης Παπαδόπουλος και ο νομικός σύμβουλος Αχιλλέας Μαυρομάτης.

Με αυξημένη απαρτία πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ΓΣ της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, όπου αποφασίστηκε ομόφωνα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά 12.999.999 ευρώ. Εφόσον καλυφθεί πλήρως η αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο θα φτάνει τα 156.057.071,40 ευρώ.

Η διαδικασία της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα είναι ανοιχτή μέχρι την Τρίτη 25/6.

Νέα Τούμπαγήπεδο ΠΑΟΚειδήσεις τώραΠΑΟΚΜάκης ΓκαγκάτσηςΙβάν ΣαββίδηςΤούμπα