Αθλητισμός|31.05.2024 09:37

ΝΒΑ: Οι τρομεροί Ντάλας Μάβερικς του Λούκα Ντόντσιτς έκλεισαν θέση για τους τελικούς απέναντι στους Μπόστον Σέλτικς

Newsroom

Οι Ντάλας Μάβερικς αναδείχθηκαν πρωταθλητές στη δυτική περιφέρεια του NBA και θα αντιμετωπίσουν τους Μπόστον Σέλτικς στους τελικούς για τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι Μαβς επιστρέφουν σε τελικούς μετά το 2011, οπότε με ηγέτη τον Ντιρκ Νοβίτσκι είχαν κατακτήσει τον τίτλο απέναντι στους Μαϊάμι Χιτ.

Τότε ήταν ο μυθικός Γερμανός που οδηγούσε το Ντάλας τώρα είναι ένας άλλος Ευρωπαίος. Ο Λούκα Ντόντσιτς ήταν εξαιρετικός στο Game 5 των τελικών της Δύσης με αντίπαλο τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς. Σκόραρε 36 πόντους και αναδείχθηκε MVP των τελικών της δυτικής περιφέρειας.

Για τρίτη φορά σε τελικούς το Ντάλας

Έχοντας για συμπαραστάτη τον εξίσου τρομερό Κάιρι Ίρβινγκ οι Μαβς ήταν ισοπεδωτικοί και στην έδρα των Μινεσότα Τίμπερλγουλβς, όπου υπέγραψε το 4-1 που τους έστειλε στον τελικό μετά από 13 χρόνια και συνολικά για τρίτη φορά στην ιστορία τους (οι προηγούμενες το 2006 και το 2011).

Oι Τεξανοί έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αφού έκλεισαν το πρώτο δωδεκάλεπτο προηγούμενοι με 19-35, με τον Λούκα Ντόντσιτς να σκοράρει 20 πόντους, όντας αποφασισμένος να οδηγήσει τους Μάβερικς στους τελικούς.

Η κυριαρχία του Ντάλας συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο όπου με επί μέρους 21-34 εκτόξευσαν την διαφορά στο +29 (40-69), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς, αφού οι Τίμπεργουλβς ήταν ανήμποροι να βγάλουν αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι Μάβερικς έκαναν διαχείριση του ματς, άνοιξαν το ροτέισον τους και έφτασαν με χαρακτηριστική ευκολία στη νίκη, κάνοντας το 4-1 στη σειρά και έκλεισαν ραντεβού με τους Σέλτικς στους ΝΒΑ Finals.

Ο Λούκα Ντόντσιτς με 36 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των Μάβερικς, με τον Κάιρι Ίρβινγκ να ακολουθεί από κοντά με 36 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για τους Τίμπεργουλβς ξεχώρισε ο Άντονι Έντουαρντς με 28 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ειδήσεις τώραΛούκα ΝτόντσιτςΜινεσόταΝτάλας ΜαβερικςNBA FinalsNBA