Αθλητισμός|31.05.2024 20:27

Παναθηναϊκός: Στην οροφή του ΟΑΚΑ τα λάβαρα του Βερολίνου με Αταμάν και Σλούκα

Newsroom

Η μεγάλη στιγμή στο ΟΑΚΑ έφτασε, με το μπάνερ για το έβδομο ευρωπαϊκό στην ιστορία του Παναθηναϊκού να υψώνεται στην οροφή του γηπέδου υπό τους ήχους του ύμνου του Παναθηναϊκού.

Το λάβαρο της κατάκτησης της έβδομης Euroleague στην ιστορία του Τριφυλλιού πήρε τη θέση του δίπλα στα υπόλοιπα, αφού πλέον βρίσκεται στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Στο μπάνερ απεικονίζονται οι Εργκίν Αταμάν και Κώστας Σλούκας, τη στιγμή που σηκώνουν στην Uber Arena το έβδομο ευρωπαϊκό των Πράσινων.

Ατο αγωνιστικό σκέλος, το ΟΑΚΑ ξεχείλισε από κόσμο και υπερηφάνια. Ο Άρης αντιστάθηκε όσο μπορούσε όμως το 89-71 σφράγισε το 1-0. Την Κυριακή το δεύτερο ματς στο Παλέ.

Ο Παναθηναϊκός Aktor συνδύασε την «πράσινη» λαμπερή γιορτή για την κατάκτηση της Euroleague με το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών της Stoiximan Basket League απέναντι τον Άρη. Αυτός ο ημιτελικός δεν έμοιαζε με όλους τους υπόλοιπους και σίγουρα δεν ήταν ένα... απλό παιχνίδι. Στο κατάμεστο και «καυτό» ΟΑΚΑ οι Πράσινοι πανηγύρισαν μαζί με το κοινό τους την κατάκτηση της έβδομης Euroleague στην ιστορία της ομάδας, με το μπάνερ από το Βερολίνο να παίρνει τη θέση του στον... ουρανό του κλειστού.

Ο Κώστας Σλούκας, ο Εργκίν Αταμάν και όλοι άνθρωποι του Τριφυλλιού αποθεώθηκαν από 20.000 κόσμο και τα πλατιά χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν. Στη συνέχεια, άπαντες στράφηκαν στην αναμέτρηση με τους Κίτρινους.

Ο ορεξάτος Κέντρικ Ναν «οδήγησε» τους γηπεδούχους στο σκοράρισμα (16 πόντοι, 5 ασίστ), με τον Ματίας Λεσόρ να μετράει 11 πόντους και 3 ριμπάουντ σε μόλις 11' συμμετοχής. Παράλληλα, ο Ντίνος Μήτογλου ήταν ορεξάτος (14π., 5ρ., 3ασ.), ενώ ο Όλεκ Μπαλτσερόφσκι αποτέλεσε το «κέρδος» του Αταμάν. Ο Πολωνός σέντερ σημείωσε 15 πόντους με 5/6 δίποντα και 5/8 βολές, κάνοντας μία κυρίαρχη εμφάνιση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Σίλβιο Ντε Σόουζα είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, αλλά και 5 λάθη, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να συμπληρώσει 10 πόντους με 4/11 εντός πεδιάς και 3 ασίστ.

ΟΑΚΑΠαναθηναϊκόςBasket LeagueEuroleagueΑρηςειδήσεις τώρα