Αθλητισμός|02.06.2024 12:15

Ενεργοποίησε τη «βόμβα» Μουρίνιο η Φενερμπαχτσέ: «Χρυσάφι» στον Πορτογάλο έδωσαν οι Τούρκοι - Ο κομβικός ρόλος του Ατζούν

Newsroom

Η Φενερμπαχτσέ ολοκλήρωσε το σπουδαίο deal με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της τουρκικής ομάδας. Ο Πορτογάλος κόουτς έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας από Γουέμπλεϊ όπου βρισκόταν ως σχολιαστής του τελικού του Champions League.

«Γεια σας οπαδοί της Φενέρμπαχτσε, θα σας δω αύριο στο Καντικόι, ας ξεκινήσουμε την πορεία μας μαζί», αναφέρει σε μήνυμά του προς τον κόσμο της Φενέρ προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας που προετοιμάζουν «καυτή» υποδοχή στον επιτυχημένο Πορτογάλο κόουτς.

Η συμφωνία των δύο πλευρών αφορά διετές συμβόλαιο και κατά πληροφορίες θα εισπράξει περί τα 9 εκατ. ευρώ ετησίως! Προφανώς και γίνεται ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία του τουρκικού ποδοσφαίρου...

Ο ρόλος του Ατζούν

Σημαντικό ρόλο στη συμφωνία με τον Μουρίνιο, έπαιξε ο Τούρκος επιχειρηματίας Ατζούν Ιλιτζαλί. Ο γνωστός τηλεοπτικός παραγωγός (μεταξύ άλλων και του Survivor) μετά την αγγλική Χαλ και τη σλοβενική Μάριμπορ, προ καιρού απέκτησε ενεργό ρόλο στη Φενέρ. Ανέβηκε στο νούμερο 2 της διοικητικής πυραμίδας, ως άμεσος συνεργάτης του ιδιοκτήτη του συλλόγου, Αλί Κοτς, και έκανε τις επαφές με τον Μουρίνιο.

Ο Ατζούν που αγαπά το ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα έχει στενή συνεργασία με τον Γιάννη Αλαφούζο, στον οποίο πρότεινε τον Φατίχ Τερίμ ως προπονητή, ενώ έπαιξε διαμεσολαβητικό ρόλο στις συζητήσεις των δύο πλευρών.

Ζοσέ ΜουρίνιοΤουρκίαΑτζούν Ιλίτζαλιειδήσεις τώραΦενέρμπαχτσε