Αθλητισμός|02.06.2024 18:40

Έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Μεγάλο ματς στην οχτάδα με τον Κάρλος Αλκαράθ

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά στα πρώτα δύο σετ, βρέθηκε πολύ κοντά στο να βρεθεί στo 0-2, όμως έκανε μεγάλο come back και έκλεισε θέση για τα προημιτελικά του Roland Garros.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας κυριάρχησε με 3-1 σετ του Ματέο Αρνάλντι και έκλεισε θέση για την οχτάδα του γαλλικού όπεν.  Ο Τσιτσιπάς (Νο.9) επικράτησε του 23χρονου Ιταλού (Νο.9) με 3-6, 7-6(4), 6-2, 6-2 σε 3 ώρες και 11 λεπτά και προκρίθηκε για δεύτερη σερί χρονιά στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα δώσει μεγάλο ματς για δεύτερη σερί χρονιά με τον Κάρλος Αλκαράθ.

Ο Τσιτσιπάς δεν μπήκε καλά στο ματς χάνοντας το πρώτο σετ, ενώ έμεινε πίσω με μπρέικ και στο δεύτερο σετ. Μάλιστα ο Αρνάλντι προηγήθηκε με 3-5 και είχε τρία σετ πόιντ για να φτάσει στο 2-0 σετ. Ο Τσιτσιπάς αφυπνίστηκε και γύρισε το ματς. Ισοφάρισε σε 1-1 οδηγώντας το σετ στο τάι μπρέικ κι αφού έσωσε την παρτίδα ήταν εξαιρετικός στα δύο σετ που ακολούθησαν, επικρατώντας με 6-2.

Πλέον έχει μπροστά του έναν... τελικό απέναντι στον υπερταλαντούχο και εξαιρετικό στο χώμα Αλκαράθ, ο οποίος έχει νικήσει τον Τσιτσιπά και στους πέντε αγώνες που έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους. «Έχει πει στο παρελθόν ότι του αρέσει να παίζει εναντίον μου, ελπίζω αυτή τη φορά να του αρέσει λίγο λιγότερο (γέλια). Ελπίζω να μπορέσω να τον κάνω να νιώσει πιο άβολα αυτή τη φορά, αυτός είναι ο στόχος μου μπαίνοντας στο ματς και ελπίζω πως θα αξιοποιήσω τις ευκαιρίες μου και θα παίξω σε μια ωραία ατμόσφαιρα όπως σήμερα, αυτές είναι οι στιγμές που θέλεις ως τενίστας» δήλωσε μετά το ματς ο Τσιτσιπάς.

Στέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςειδήσεις τώραRoland Garros