Αθλητισμός|02.06.2024 19:18

Και τώρα οι δύο τους: Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη και θα παίξει με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα - Το πρόγραμμα των τελικών

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του Άρη στη Θεσσαλονίκη, επικράτησε 80-65, έκανε το 2-0 στη σειρά των ημιτελικών κι έκλεισε θέση για τους τελικούς της Basket League, όπου θα αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό.

Το πολυαναμενόμενο ραντεβού των «αιωνίων» έφτασε και ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις νίκες σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά μεταξύ δύο πανίσχυρων ομάδων και με τον Παναθηναϊκό να έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Το πρόγραμμα των τελικών

Η σειρά των τελικών αρχίζει άμεσα, τη Τετάρτη (5/6) στις 21.15 με τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3, ενώ με βάση την ενημέρωση που υπάρχει το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει την Παρασκευή (7/6) και το τρίτο τη Δευτέρα (10/6). 

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Παναθηναϊκός «σκούπισε» τον Άρη στα ημιτελικά μετά από ένα ματς με πολλή ένταση και πολλές τεχνικές ποινές. Από την άλλη, ο Άρης πάει για έναν μικρό τελικό στην έδρα του Περιστερίου, διεκδικώντας σε ένα μονό παιχνίδι την τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στο σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων, έκανε τη... δουλειά και φεύγει για τελικούς ύστερα από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και αρκετά παράπονα. Επιθετικά για τους νικητές ξεχώρισε ο Ματίας Λεσόρ με 15 πόντους και ακολούθησαν ο Τζέριαν Γκραντ με 13 πόντους. Ο Κέντρικ Ναν πρόσφερε 11 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ στους 11 πόντους έφτασε και ο Μάριους Γκριγκόνις, με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να μένει στους 10 πόντους του πρώτου ημιχρόνου.

Για τον Άρη, που έπαιζε χωρίς τους Σανόγκο και Χάρελ, ο Σίλβιο Ντε Σόουζα πέτυχε νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ρομπέρτο Γκάλινατ σκόραρε επίσης 12 πόντους.

Άρης: Τολιόπουλος 9 (1), Μπλούμπεργκς, Μποχωρίδης 2, Ντε Σόουζα 12, Γκάλινατ 12 (2), Σλαφτσάκης 4, Σταρκ 7 (1), Κατσίβελης 6, Τσαχτσίρας, Περσίδης 2, Καλόγηρος 5, Ριντ 6.

Παναθηναϊκός: Μπαλτσερόφσκι 7, Γκραντ 13 (2), Ναν 11 (2), Γκριγκόνις 11 (1), Μήτογλου 6, Καλαϊτζάκης 3, Μωραϊτης, Σλούκας, Παπαπέτρου 2, Λεσόρ 15, Αντετοκούνμπο 2, Ερνανγκόμεθ 10 (2).

ΠαναθηναϊκόςΑρηςΟλυμπιακόςBasket Leagueειδήσεις τώρα