Αθλητισμός | 04.06.2024 21:51

Κρούση του ΠΑΟΚ για τον Δανό σέντερ φορ Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ - «Αρέσει» και ο Μαρτσέλ Χάρτελ

Newsroom

Ο 32χρονος Δανός φορ και πρώτος σκόρερ της Segunda Division, Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ, που αγωνίζεται στην Εσπανιόλ, είναι μία από τις περιπτώσεις που έχουν ξεχωρίσει οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ για την κορυφή της επίθεσης.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του SDNA, πέρα από την ενίσχυση στα χαφ, ο ΠΑΟΚ κινείται δεδομένα και για απόκτηση ενός επιθετικού, με την περίπτωση του Μπρέιθγουεϊτ να έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των Ασπρόμαυρων. Αν και εφόσον η Εσπανιόλ προβιβαστεί από τα μπαράζ ανόδου, τότε η ρήτρα αποχώρησης του Δανού ανέρχεται στα 600.000 ευρώ. Διαφορετικά τα δεδομένα, σε περίπτωση προβιβασμού της Χιχόν.

Έδωσε 18 εκατ. ευρώ η Μπαρτσελόνα

Στη σεζόν που είναι σε πλήρη εξέλιξη καθώς η ομάδα του διεκδικεί την επιστροφή στη La Liga μέσω των playoffs, είναι ο πρώτος σκόρερ της και συνολικά της Segunda Division με 22 τέρματα. Ο έμπειρος επιθετικός είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της κατηγορίας και ως εκ τούτου οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν ρίξει όλο το βάρος στο να αποσπάσουν το πολυπόθητο «ναι» του 69 φορές διεθνή φορ.

Μιλάμε για έναν παίκτη για τον οποίο τον Φεβρουάριο του 2020, η Μπαρτσελόνα δαπάνησε 18 εκατ. ευρώ για να τον πάρει από την Λεγανές. Σε μία Μπαρτσελόνα που ζούσε το φινάλε της εποχή του Μέσι, δεν ήταν εύκολο να κάνει την διαφορά και τον Σεπτέμβριο του 2022, έμεινε στην πόλη αλλά άλλαξε φανέλα, υπογράφοντας 3ετές συμβόλαιο με την Εσπανιόλ, στην οποία αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Στο βιογραφικό του Μπρέιθγουεϊτ υπάρχει ακόμη η Γαλλία και η Αγγλία καθώς όταν έφυγε από την Δανία και Έσμπιεργκ, έπαιξε για τέσσερα χρόνια στην Τουλούζ και δύο στην Μίντλεσμπρο.

Πρόκειται για μία περίπτωση που βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα των Ασπρόμαυρων, που είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στον έμπειρο φορ συμβόλαιο κοντά στο 1,5 εκατ.ευρώ!

Ψάχνεται και για τον Μαρτσέλ Χάρτελ

Παράλληλα, σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ του SDNA, η περίπτωση του Μαρτσέλ Χάρτελ άρεσε εξαρχής στους ανθρώπους του ΠΑΟΚ που φαίνεται πως ψάχνουν περισσότερο την περίπτωσή του δεδομένου πως μένει ελεύθερος από την Ζανκτ Πάουλι.

Προ ημερών τα γερμανικά ΜΜΕ είχαν σημειώσει πως ο ΠΑΟΚ «βλέπει» την περίπτωση του Μαρτσέλ Χάρτελ. Εξαρχής φάνηκε μία άκρως ενδιαφέρουσα υπόθεση με αρκετές -σαφώς- δυσκολίες γιατί υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες. Ο Γερμανός χαφ που είναι γεννημένος στις 19 Ιανουαρίου 1996 αγωνίστηκε στην Ζανκτ Πάουλι την τελευταία τριετία, από το 2021 έως το 2024, βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του να πάρει την άνοδο στην Bundesliga.

Παρ' όλα αυτά ο ποδοσφαιριστής δεν τα βρήκε με τον σύλλογο για την ανανέωση του συμβολαίου του και αποχωρεί ως ελεύθερος. Συνθήκη που ενεργοποιεί μεταξύ άλλων τον ΠΑΟΚ, ψάχνοντας περαιτέρω την περίπτωση του Χάρτελ, των 21 γκολ και 15 ασίστ σε 37 παιχνίδια φέτος.

Ο ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνιστεί στη θέση «10» αν και στο παρελθόν έπαιξε και στην κορυφή αλλά και στα άκρα της επίθεσης. Το δέλεαρ να αγωνιστεί στο Champions League δεν τον αφήνει αδιάφορο και αυτό είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για την ασπρόμαυρη ΠΑΕ.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τις περασμένες μέρες τα γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Χάρτελ ήταν στο «κάδρο» και της Τραμπζονσπόρ, αλλά οι συζητήσεις δεν προχώρησαν...

ΠΑΟΚειδήσεις τώρα