Αθλητισμός|07.06.2024 23:45

Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί: Η Ελλάδα στάθηκε εξαιρετικά αλλά τα Πάντσερ επικράτησαν με γκολ του Γκρος στο 89'

Newsroom

Τι κι αν στάθηκε εξαιρετικά, τι κι αν είχε ευκαιρίες για να φύγει νικήτρια απ' τη Γερμανία. Εν τέλει, η Εθνική Ελλάδας δεν απέφυγε την ήττα από την οικοδέσποινα του Euro. Μία εβδομάδα πριν από την πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Γερμανία, επιβεβαίωσε τη γνωστή ρήση του Γκάρι Λίνεκερ -περί Γερμανών που κερδίζουν στο τέλος- και επικράτησε 2-1 της Ελλάδας χάρη σε νικητήριο γκολ του Γκρος στο 89'. Προηγουμένως όμως η ελληνική ομάδα, που είχε υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο τον Νίκο Παπαδόπουλο, έβαλε δύσκολα στα Πάντσερ...

Στο 6' η Ελλάδα έχασε απίθανη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Μασούρας άνοιξε για τον Τζόλη, ο οποίος πλάσαρε από πλεονεκτική θέση αλλά ο Νόιερ απέκρουσε εντυπωσιακά, όχι μία αλλά δύο φορές καθώς η μπάλα επέστρεψε στον άσο της Φορτούνα, ο οποίος νικήθηκε ξανά απ' τον γκολκίπερ της Μπάγερν.

Η Γερμανία σταδιακά άρχισε να παίρνει την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού δίχως όμως να απειλήσει ουσιαστικά πέραν μιας φάσης με τον Βίρτς στο 28'. Όμως ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Η Ελλάδα διατήρησε τη συνοχή της φτάνοντας στην επίτευξη του γκολ στο 31'. Ο Μπακασέτας πάσαρε θαυμάσια για τον Τζόλη, ο οποίος σούταρε απ' το ύψος της περιοχής. Ο Νόιερ έκανε λάθος χάνοντας μέσα απ' τα χέρια του την μπάλα, που χτύπησε στο πρόσωπό του και στρώθηκε στον επερχόμενο Μασούρα, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα από κοντινή απόσταση για το 0-1.

Στο 43' ο Χάβερτς έστειλε την μπάλα στα δίχτα του Βλαχοδήμου, όμως υπήρξε οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε, ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου (45') η Ελλάδα είχε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει και δεύτερη φορά με σουτ του Παυλίδη που κόντραρε στον Τα και κατέληξε κόρνερ.

Το δεύτερο  ημίχρονο άρχισε με την Ελλάδα να έχει μια καλή στιγμή με τον Παυλίδη στο 53', όμως το γκολ επιτεύχθηκε στην απέναντι πλευρά του γηπέδου. Στο 54' οι Γερμανοί άλλαξαν ωραία την μπάλα, που κατέληξε στον Χάβερτς, ο οποίος έκανε μια ωραία περιστροφή μέσα στην περιοχή και σούταρε εύστοχα με τη «βοήθεια» και του σώματος του Σιώπη.

Η Γερμανία αύξησε την πίεσή μετά το 1-1 όμως η Ελλάδα άγγιξε το γκολ στο 64' με μεγάλη ευκαιρία του Τζόλη, ο οποίος νικήθηκε στο τετ α τετ απ' τον Νόιερ.

Τελικά η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να κρατήσει ούτε την τιμητική ισοπαλία καθώς στο 89' ο Γκρος με ένα καταπληκτικό μονοκόματο σουτ έξω απ' την περιοχή, διαμόρφωσε το τελικό 2-1, το οποίο πάντως αδικεί την ελληνική ομάδα που στάθηκε εξαιρετικά σε ένα παιχνίδι με έναν σπουδαίο αντίπαλο. 

Το παιχνίδι δεν άρχισε πάντως με καλούς οιωνούς για την Ελλάδα που έχασε μόλις στο 10' τον Ιωαννίδη λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Γερμανία: Νόιερ, Κίμιχ (68' Φίλκρουγκ), Ρίντιγκερ (68' Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46' Ράουμ), Άντριχ (68' Γκρος), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (68' Χένριχς), Βιρτς (46' Σανέ), Χάβερτς.

Ελλάδα: Βλαχοδήμος (78' Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78' Κουρμπέλης), Μασούρας (67' Δουβίκας), Μπακασέτας (67' Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10' Ιωαννίδης).

φιλικόΕθνική Γερμανίαςεθνική ΕλλάδαςΕθνική ομάδα