Αθλητισμός|08.06.2024 20:00

Roland Garros: Βασίλισσα στο χώμα η Ίγκα Σβιόντεκ για τέταρτη φορά!

Newsroom

Η Ίγκα Σβιόντεκ δεν έχει αντίπαλο στο Roland Garros. Η σπουδαία Πολωνή τενίστρια επικράτησε άνετα στον τελικό της πρωτάρας Τζάσμιν Παολίνι και κατέκτησε τον τέταρτο τίτλο της (2020, 2022, 2023, 2024) στο Παρίσι και πέμπτο συνολικά σε Grand Slam μόλις στα 23 χρόνια της.

Η Σβιόντεκ επιβεβαίωσε ότι είναι η κορυφαία και πιο συνεπής τενίστρια στον κόσμο τα τελευταία χρόνια. Επιβλήθηκε της 28χρονης Ιταλίδας (Νο.15) με 6-2, 6-1 σε μόνο 68 λεπτά. Έφτασε τις 21 σερί νίκες στο Roland Garros, όπου έχει να ηττηθεί από το 2021 και το χαμένο ματς με τη Μαρία Σάκκαρη.

Κατέκτησε το τρόπαιο στο Roland Garros το 2020 και πλέον έγινε η νεαρότερη τενίστρια που φτάνει τους τέσσερις τίτλους στο τουρνουά! Είναι σχεδόν ανίκητη στο Παρίσι όπου έχει νικήσει σε 35 από τους 37 αγώνες που έχει δώσει συνολικά στη γαλλική πρωτεύουσα. Γενικά δεν χάνει στο χώμα, όπου εφέτος μετρά 17 σερί νίκες και τρεις σερί τίτλους σε Μαδρίτη, Ρώμη και Παρίσι.

Η Σβιόντεκ παρέμεινε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης φτάνοντας τις 106 εβδομάδες στην κορυφή, ενώ η Παολίνι θα κάνει άλμα στην παγκόσμια κατάταξη τη Δευτέρα (10/6), καθώς θα μπει για πρώτη φορά στο TOP 10 φτάνοντας στο Νο.7!

«Συγχαρητήρια Ίγκα, το να σε αντιμετωπίζει κανείς εδώ είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο άθλημά μας», είπε η Παολίνι στην τελετή απονομής και πρόσθεσε: «Ήταν οι καλύτερες μέρες της ζωής μου. Ήταν το δύσκολο το ματς σήμερα, αλλά είμαι περήφανη για τον εαυτό μου».

Η Σβιόντεκ, όπως πάντα ήταν λιγομίλητη. «Με εντυπωσίασε η πορεία σου εδώ, μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, ειδικά στο χώμα», είπε στην Ιταλίδα. «Ευχαριστώ την ομάδα μου και την οικογένειά μου. Ήμουν σχεδόν εκτός στον δεύτερο γύρο, σας ευχαριστώ που με στηρίξατε».

ΤένιςΙγκα ΣβιόντεκRoland Garros