Αθλητισμός|08.06.2024 23:38

Τεντόγλου: «Είχα δίπλα μου Κονσταντίνοβα, Πεδρόσο, Εμιγιάν, πώς να μην πηδήξω καλά; - Κατάρα δύο φορές τα 8,65μ.»

Newsroom

Ο Μίλτος Τεντόγλου πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα της καριέρας του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης όπου κατέκτησε το χρυσό με επίδοση 8,65 μέτρα και το χάρηκε με την ψυχή του.

Μιλώντας στην ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα, δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για το γεγονός ότι έσπευσε να τον συγχαρεί και να τον αγκαλιάσει η θρυλική Στέφκα Κονσταντίνοβα, ενώ στην εξέδρα βρίσκονταν και θρύλοι του μήκους όπως ο Κουβανός Ιβάν Πεδρόσο και ο Αρμένιος, πρώην Σοβιετικός, Ρόμπερτ Εμιγιάν. «Ήταν η Κονσταντίνοβα, δίπλα ο Πεδρόσο και λίγο πιο μακριά ο Εμιγιάν, πώς να μην πηδήξουμε καλά;». Και οι τρεις συνεχάρησαν τον Τεντόγλου για τον καταπληκτικό αγώνα που πραγματοποίησε...

Αρχικά ο Τεντόγλου είπε: «Είμαι χάλια, είμαι πολύ κουρασμένος. Τα έδωσα όλα. Ήταν πολύ ωραίος αγώνας. Προσπάθησα να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ» και κατέληξε χαμογελώντας: «Είναι κατάρα που έκανα δύο φορές 8.65μ.»...

Για τον αγώνα σχολίασε: «Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας. Βοήθησε πολύ το κλίμα. Βέβαια, είμαι καλύτερος στα σκληρά στάδια. Ίσως να μπορούσα να κάνω το πανελλήνιο ρεκόρ. Έκανα ένα πολύ καλό αγώνα και οι αντίπαλοί μου επίσης. Πέρα από την πλάκα, ήταν πολύ καλός ο Ιταλός. Ο Φουρλάνι τρομερός». 

«Για πλάκα ο καλύτερος τελικός»

Ερωτηθείς για το αν ήταν ο καλύτερος τελικός στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, είπε: «Για πλάκα είναι ο καλύτερος τελικός που έχει γίνει. Απίστευτη ποιότητα. Το είχα πει και από τον προκριματικό. Είμαστε όλοι κτήνη. Και τ' άλλα παιδιά είναι εξίσου καλά. Ο Τσέχος, νομίζω είναι του 2006, και έκανε οκτώ μέτρα, ο Πορτογάλος έκανε τρία άκυρα αλλά είναι καλός. Φανταστική 12άδα. Μπράβο σε όλους».

Για το αν είναι κοντά στο ευρωπαϊκό ρεκόρ του Εμιγιάν (8,86μ.) σχολίασε: «To 8,86 είναι μακριά. Το πλησίασα όμως. Έκανα για πέντε εκατοστά (ατομικό) ρεκόρ. Δεν γίνονται αυτές οι επιδόσεις για πλάκα, είναι ασύλληπτα πράγματα. Πρέπει να πάω για 9,00μ. για να φτάσω το ρεκόρ του Εμιγιάν. Είμαι χαρούμενος που βελτιώθηκα και έκανα καλό αγώνα».

Τέλος, για τον στόχο του στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πλησιάζουν, είπε: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θέλω να υπερασπιστώ τον τίτλο μου και πιστεύω σε έναν αγώνα καλύτερο από αυτόν. Θα είμαι καλά στο Παρίσι, γιατί πάει καλά όλη η χρονιά φέτος».