Αθλητισμός|09.06.2024 12:19

Εθνική μπάσκετ: Με Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους διεθνείς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού οι κλήσεις Σπανούλη για το Προολυμπιακό

Newsroom

Η Εθνική ομάδα αρχίζει την προετοιμασία της για το Προολυμπιακό τουρνουά με 18 παίκτες, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και ο σούπερ σταρ του NBA, Γιάννης Αντετοκούνμπο αλλά και όλοι οι διεθνείς από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Μια πανστρατιά προκειμένου η Γαλανόλευκη να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Ελλάδα ψάχνει την πρώτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2018 και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Βασίλης Σπανούλης συμπεριέλαβε18 παίκτες στην προετοιμασία της Ελλάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ.

Ξεχωρίζει η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο, των διεθνών του Παναθηναϊκού και κυρίως του αρχηγού της ομάδας Κώστα Σλούκα και του Ολυμπιακού με αρχηγό τον Κώστα Παπανικολάου, ενώ βρίσκονται στις κλήσεις του Σπανούλη και οι Νικ Καλάθης, Γιώργος Παπαγιάννης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, οι οποίοι αγωνίζονται στο εξωτερικό. Τελικά τη θέση του νατουραλιζέ θα καλύψει ο Τόμας Γουόκαπ.

Η πρεμιέρα της προετοιμασίας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 17/6, αν και αθλητές που έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, θα προπονούνται από τη Δευτέρα (10/6) υπό την επίβλεψη μελών του προπονητικού επιτελείου της Εθνικής.

Το Προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ με τη συμμετοχή της Ελλάδας, Αιγύπτου, Δομινικανής Δημοκρατίας (Β' Γκρουπ) και της Σλοβενίας, Νέας Ζηλανδίας και Κροατίας (Α' Όμιλος).

Έξω από την προετπιλογή έμειναν ο τραυματίας Θανάσης Αντετοκούνμπο, αλλά και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, που έθεσε εαυτόν εκτός εθνικής.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας

  • PG: Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Μιχάλης Λούντζης, Δημήτρης Μωραΐτης
  • SG: Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Νεοκλής Αβδάλας
  • SF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης
  • PF: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος Χουγκάζ
  • C: Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο
Γιάννης ΑντετοκούνμποΕθνική ομάδαπροολυμπιακό τουρνουάειδήσεις τώραΕθνική μπάσκετ