Αθλητισμός|10.04.2019 00:20

Champions League: Προβάδισμα η Λίβερπουλ, νίκη η Τότεναμ στον εμφύλιο

Γιάννης Σκόκας

Η Λίβερπουλ φόρτσαρε στην αρχή και έπαιξε όσο έπρεπε στο Ανφιλντ Ρόουντ πανηγυρίζοντας μια νίκη (2-0)... μισή πρόκριση επί της Πόρτο, ενώ στο Τότεναμ Στέιντιουμ, η Τότεναμ «σόκαρε» τη Μάντσεστερ Σίτι στον αγγλικό εμφύλιο με γκολ του Σον (1-0), φέρνοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που κινδυνεύει με αποκλεισμό από την προημιτελική φάση του Champions League.

Στο Μερσεσάιντ, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με την... αύρα του Ανφιλντ κατόρθωσε να σκοράρει μόλις στο 5' με γκολ του Ναμπί Κεϊτά (η μπάλα κόντραρε και στο πόδι του Ολιβερ Τόρες αλλάζοντας πορεία). Ο άσος από τη Γουινέα, ο οποίος σε 27 συμμετοχές δεν είχε ούτε ένα τέρμα με τους «Ρεντς», στα δύο τελευταία ματς έχει σκοράρει δύο γκολ!

Η επίδοξη πρωταθλήτρια Αγγλίας, που έδειξε πάντως να θέλει διακαώς τη διάκριση και στο Champions League, έχοντας το μομέντουμ πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο 26'. Ο Χέντερσον και ο Αλεξάντερ-Αρνολντ άλλαξαν εξαιρετικά και ταχύτατα την μπάλα και ο Φιρμίνο, ο οποίος έκανε κάθετη κίνηση, πλάσαρε αμαρκάριστος μέσα από τη μικρή περιοχή. Ο εκπληκτικός Βραζιλιάνος συμμετείχε ενεργά για 12η φορά σε γκολ της Λίβερπουλ έχοντας ο ίδιος 11 συμμετοχές. Εχει σκοράρει 7 γκολ κι έχει μοιράσει 5 ασίστ!

Εκτοτε, ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε με τη Λίβερπουλ να διαχειρίζεται εξαιρετικά το προβάδισμα στο σκορ (2-0), μπλοκάροντας την ανήμπορη να σκοράρει Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, που αφενός έχει παράπονα από τη διαιτησία, αφετέρου πρέπει να κάνει μια μεγάλη υπέρβαση στη ρεβάνς για να προκριθεί στον ημιτελικό. Οι Κόκκινοι έχουν κάνει περισσότερη από τη μισή δουλειά...

Εχασε τον Κέιν, καθάρισε ο Σον

Νευρικό παιχνίδι έγινε στο ολοκαίνουργιο και υπερσύγχρονο γήπεδο της Τότεναμ, που λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ μόλις στο 12' όταν ο διαιτητής Κάιπερς κάνοντας χρήση του VAR καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι σε χέρι του Ρόουζ έπειτα από σουτ του Στέρλινγκ.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αγουέρο αλλά νικήθηκε από τον εξαιρετικό Γιορίς στη... φυσική εξέλιξη των πραγμάτων δεδομένης της στατιστικής και των δύο: ο μεν Αγουέρο έχει εκτελέσει εννέα φορές πέναλτι σε αγώνα του Champions League έχοντας χάσει τα έξι από αυτά, ο δε Γιορίς έχει τρεις αποκρούσεις σε ισάριθμες εκτελέσεις εντός του 2019. Δεν το λες και έκπληξη λοιπόν...

Το ματς δεν ήταν ιδιαίτερα καλό αν και είχε γρήγορο ρυθμό, με την Τότεναμ πάντως να κρατάει τα... γκέμια στη συνήθως ασυγκράτητη και άκρως επιθετική Σίτι. Και παρά το γεγονός ότι στο 58' έχασαν τον ηγέτη τους Χάρι Κέιν λόγω τραυματισμού, τα «Σπιρούνια» σόκαραν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο 78' όταν ο Ερικσεν πάσαρε στον Σον, ο οποίος απέφυγε τον Ντελφ και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0.

Η Σίτι δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και στη ρεβάνς θα έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στην εξαιρετική και καλοδουλεμένη ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο που ψάχνει διακαώς μια σημαντική διάκριση.

Ο Ούγκο Γιορίς αποκρούει το πέναλτι του Αγουέρο

Oι ρεβάνς των αναμετρήσεων της Λίβερπουλ με την Πόρτο και της Τότεναμ με τη Μάντσεστερ Σίτι είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη 17 Απριλίου στο Ντραγκάο και στο Εμιρέιτς, αντιστοίχως.

Το μενού των πρώτων προημιτελικών συνεχίζεται το βράδυ (22.00) της Τετάρτης (10/4) με τα ματς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπαρτσελόνα και Αγιαξ Γιουβέντους.

Champions LeagueΜάντσεστερ ΣίτιποδόσφαιροΤότεναμΛίβερπουλΠόρτο