Αθλητισμός|09.06.2024 20:40

Θρίαμβος του Κάρλος Αλκαράθ στο Roland Garros! Κυριάρχησε του Ζβέρεφ σε μαραθώνιο τελικό

Newsroom

Βασιλιάς στο χώμα για το 2024 είναι ο Κάρλος Αλκαράθ. Ο 21χρονος υπερταλαντούχος Ισπανός τενίστας κυριάρχησε του Σάσα Ζβέρεφ στον τελικό του Roland Garros και κατέκτησε το τρίτο Grand Slam της καριέρας του μετά το US Open του 2022 και το Wimbledon του 2023.

Έπειτα από έναν σπουδαίο τελικό που κρίθηκε στα πέντε σετ, ο Αλκαράθ μολονότι βρέθηκε να χάνει με 1-2, επικράτησε με 3-2 σετ μετά από μια μαραθώνια μάχη που ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες! Το παιδί-θαύμα του τένις, έγινε μετά τον Ράφα Ναδάλ (που το έκανε το 2005, 2006, 2007) ο δεύτερος παίκτης που κατέκτησε το Roland Garros προτού κλείσει τα 22 χρόνια.

Επίσης, έχει τρία στα τρία σε τελικούς Grand Slam, σε αντίθεση με τον Ζβέρεφ που έχει χάσει και τις δύο φορές που διεκδίκησε τον τίτλο (στο US Open 2020 είχε ηττηθεί από τον Ντόμινικ Τιμ, πάλι με ανατροπή). Παράλληλα, ο Αλκαράθ είναι μόλις ο πέμπτος εν ενεργεία παίκτης που έχει κατακτήσει τουλάχιστον τρεις major τίτλους (μετά τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Μάρεϊ, Βαβρίνκα). Φυσικά, με την πορεία του στο Παρίσι θα επιστρέψει από τη Δευτέρα (10/6) στο Νο.2 του κόσμου, πίσω απ' τον Γιανίκ Σίνερ που ανέβηκε στο νούμερο 1.

Στο πρώτο σετ ο Αλκαράθ βρήκε γρήγορα ρυθμό, επέβαλε το παιχνίδι του και κυριάρχησε. Έκανε τρία μπρέικ στον αντίπαλό του επικρατώντας με 6-3. Στο δεύτερο σετ όμως, ήταν η σειρά του Ζβέρεφ για να επιβληθεί. Διατήρησε το σερβίς του κι έκανε δύο μπρέικ στον αντίπαλό του παίρνοντας το σετ με 6-2 για το 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Αλκαράθ έμοιαζε να ελέγχει το παιχνίδι καθώς έκανε νωρίς ένα μπρέικ φτάνοντας να σερβίρει στο 5-3 για 2-1. Όμως ο Zβέρεφ, έκανε μπρέικ, έσωσε το σετ και έχοντας πάρει πέντε σερί γκέιμ έφτασε στην επικράτηση με 7-5!

Παίζοντας πια με την πλάτη στον τοίχο ο Αλκαράθ, μπήκε πολύ δυναμικά στο τέταρτο σετ διαλύοντας το παιχνίδι του Ζβέρεφ. Έφτασε σε ένα εντυπωσιακό 4-0 προτού κλείσει το σετ με 6-1 ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο πέμπτο και τελευταίο σετ ο Αλκαράθ είχε περισσότερη ενέργεια. Έκανε μπρέικ για το 2-1 και για το 5-2 κλείνοντας το σετ και το ματς με 6-2.

Αλεξάντερ Σάσα ΖβέρεφΤένιςRoland GarrosΚάρλος Αλκαράθ