Αθλητισμός|09.06.2024 22:59

Formula 1: Ο Φερστάπεν κυριάρχησε στον Καναδά και πανηγύρισε την 60ή νίκη της καριέρας του

Newsroom

Και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Μαξ Φερστάπεν! Ο Ολλανδός πιλότος παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, διαχειρίστηκε εξαιρετικά τον αγώνα στο γκραν πρι του Καναδά και επέστρεψε στις νίκες.

Ο τρις παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την έκτη νίκη του σε εννέα αγώνες στο εφετινό πρωτάθλημα με τη Red Bull και την 60ή της καριέρας του στη Formula 1 και αύξησε τη διαφορά απ' τους διώκτες του. Ο Φερστάπεν έφτασε τους 195 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ακολουθούν ο Λεκλέρκ με 138 και ο Νόρις με 131.

Σε ένα επεισοδιακό γκραν πρι με ανατροπές, συγκρούσεις, βροχή, οχήματα ασφαλείας και πέντε εγκαταλείψεις, ο Φερστάπεν εκμεταλλεύτηκε τις συγκυρίες, μολονότι εκείνη από τη δεύτερη θέση, και πανηγύρισε μια νίκη που τον φέρνει πιο κοντά στον τέταρτο τίτλο.

Ακολούθησε ο Νόρις (McLaren) και ο Ράσελ (Mercedes), ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Χάμιλτον, Πιάστρι, Αλόνσο, Στρολ, Ρικιάρντο, Γκασλί, Οκόν. Αντιθέτως, ο αγώνας ήταν καταστροφικός για τις Ferrari καθώς τόσο ο Λεκλέρκ, όσο και ο Σάινθ εγκατέλειψαν, όπως και ο Πέρες.

Όσκαρ ΠιαστρίΜαξ ΦερστάπενΛάντο ΝόριςFormula 1ειδήσεις τώραGP Καναδά