Αθλητισμός|10.06.2024 10:12

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, πράξη τρίτη: Παράταση ή νίκη τίτλου;

Newsroom

Η ώρα για τον τρίτο τελικό της Basket League έφτασε! Θα έχουσε στέψη πρωταθλητή ή θα υπάρξει παράταση στην αγωνία; Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ (21.15, ΕΡΤ3) τον Ολυμπιακό στο Game 3 των τελικών.

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η σειρά βρίσκεται στο 2-0 υπέρ των Ερυθρόλευκων και ουσιαστικά οι Πράσινοι ψάχνουν τρεις σερί νίκες για να στεφθούν πρωταθλητές. Καταρχάς λοιπόν, θέλουν να δώσουν παράταση στην αγωνία με μια νίκη στο ΟΑΚΑ, ώστε στη συνέχεια να διεκδικήσουν το break στο ΣΕΦ.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Επί της ουσίας, οι Πειραιώτες έχουν τρία match ball για να κατακτήσουν τον τίτλο, αφού το υπέρ τους 2-0, τους προσφέρει δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. 

Ο Τούρκος τεχνικός δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ την τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί ποιος παίκτης θα μείνει εκτός εξάδας ξένων. Ο Έλληνας κόουτς αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα, καθώς δεν μπορεί να υπολογίζει στον τραυματία Φαλ και τους Ράιτ, Μπραζντέικις, Σίκμα, οι οποίοι βρίσκονται εκτός λίστας των ξένων στην Basket League.

Ένταση στο φινάλε του δεύτερου τελικού

Μετά τον δεύτερο τελικό πάντως φούντωσε η κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Κάνααν και ο Σλούκας είχαν λεκτική αντιπαράθεση, ο Αταμάν διαμαρτρήθηκε έντονα λέγοντας πως ο Κάνααν ήταν προκλητικός. Ο Τούρκος κόουτς δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές και αποβλήθηκε. 

Παράλληλα, μετά το τέλος του ματς ο Σάνι Μπετσίροβιτς κατέκρινε τη συμπεριφορά των παικτών των Ερυθρόλευκων. Το ντέρμπι είχε και συνέχεια καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία κατά του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR, Δημήτρη Γιαννακόπουλου για αναρτήσεις του στο Instagram, ενώ από την πλευρά του ο διοικητικός ηγέτης των Πρασίνων με ανάρτηση του έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό μπάσκετ».

ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακόςBasket Leagueειδήσεις τώρα