Αθλητισμός|10.06.2024 12:41

NBA Finals: Ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο οι Σέλτικς, πέτυχαν το 2-0 επί των Μάβερικς

Newsroom

Οι Μπόστον Σέλτικς κυριάρχησαν των Ντάλας Μάβερικς (105-98) που είχαν ως μοναδικό «επιζώντα» τον Λούκα Ντόντσιτς. Πέτυχαν το 2-0 στη σειρά των τελικών του ΝΒΑ και έβαλαν τις βάσεις για την επιστροφή τους στην κορυφή.

Οι Κέλτες ήταν εξαιρετικοί και βρήκαν λύσεις από παντού, ενώ την ίδια ώρα οι Ντάλας Μάβερικς περίμεναν τα πάντα από τον λαβωμένο, Λούκα Ντόντσιτς, αφού ο Κάιρι Ίρβινγκ ήταν και πάλι εκτός ρυθμού.

Το ματς

Οι Ντάλας Μάβερικς έκαναν καλύτερη εκκίνηση στο πρώτο δωδεκάλεπτο και προηγήθηκαν με 6-13 στα 8:19 πριν την λήξη της περιόδου, όμως οι Σέλτικς βρήκαν λύσεις στη συνέχεια και κατάφεραν να πλησιάσουν τους Τεξανούς, που έκλεισαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 25-28.

Οι Κέλτες στο δεύτερο δωδεκάλεπτο ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους, βρήκαν περισσότερες επιθετικές λύσεις, με τον Πορζίνγκις να μπαίνει στην εξίσωση βγάζοντας εκπληκτικές άμυνες κάτω από την ρακέτα, με τους Σέλτικς να κλείνουν το ημίχρονο προηγούμενοι με 54-51.

Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στην τρίτη περίοδο, όπου η εικόνα ήταν ανάλογη με αυτή του δεύτερου δωδεκαλέπτου, με τους Σέλτικς να έχουν το πάνω χέρι και τους Μάβερικς να αρκούνται στα ξεσπάσματα του Λούκα Ντόντσιτς και του Κάιρι Ίρβινγκ, με τους Κέλτες να μπαίνουν στο τέταρτο δωδεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα εννιά πόντων (83-74).

Οι Μπόστον Σέλτικς διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμά τους στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο, αφού κάθε φορά που οι Μάβερικς έκαναν ένα ξέσπασμα και πλησίαζαν «επικίνδυνα», οι Κέλτες έβρισκαν τις απαντήσεις με τον Τζρου Χόλιντεϊ και τον Ντέρικ Ουάιτ να «σκοτώνουν» τους Τεξανούς από το τρίποντο.

Έτσι, οι Σέλτικς με ακόμη μια μεγαλειώδη εμφάνιση, διπλάρωσαν τις νίκες τους στη σειρά των τελικών του NBA, αποκτώντας σαφέστατο προβάδισμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την σειρά πλέον να μεταφέρεται στο Ντάλας, με τα Game 3 και 4 να διεξάγονται στην έδρα των Μάβερικς.

O Tζέισον Τέιτουμ με 18 πόντους, 9 ριμπάουντ και 12 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των Σέλτικς, έχοντας εκπληκτική συμπαράσταση από τον Τζρου Χόλιντεϊ που είχε 26 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά και τον Τζέιλεν Μπράουν που σταμάτησε στους 21 πόντους, έχοντας στο ενεργητικό του και 7 ασίστ.

Για τους Ντάλας Μάβερικς ξεχώρισε ο συγκλονιστικός, Λούκα Ντόντσιτς, που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 32 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ, με τον Κάιρι Ίρβινγκ να κινείται στα ρηχά, έχοντας 16 πόντους, 2 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Μπόστον Σέλτικς: Μπράουν 21 (1), Τέιτουμ 18 (1), Χόρφορντ 5 (1), Γουάιτ 18 (4), Χόλιντεϊ 26 (2), Πορζίνγκις 12, Χάουζερ 2, Πρίτσαρντ 3 (1)

Ντάλας Μάβερικς: Τζόουνς 11, Ουάσινγκτον 17 (1), Γκάφορντ 13, Ίρβινγκ 16, Ντόντσιτς 32 (4), Λάιβλι 2, Κλέμπερ, Γκριν 4, Χάρντο, Έξουμ 3 (1)

NBA FinalsNBAΝτάλας ΜαβερικςΜπόστον Σέλτικςειδήσεις τώρα