Αθλητισμός|10.06.2024 16:55

Μελισσανίδης: «Είχα προτάσεις από ξένα funds, αλλά με τον Μάριο η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια» - Ηλιόπουλος: «Θα δώσω και την ψυχή μου»

Newsroom

Η ΑΕΚ άλλαξε και επίσημα σελίδα καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης παραχώρησε την ιδιοκτησία της ΠΑΕ στον εφοπλιστή Μάριο Ηλιόπουλο.

Ο κ. Μελισσανίδης κατά την έκτακτη συνέντευξη Τύπου, εμφανίστηκε συγκινημένος, ενώ παρουσίασε και τον νέο ιδιοκτήτη της ΑΕΚ. Αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους τον επέλεξε για τη διαδοχή μολονότι είχε προτάσεις και από ξένα funds, τόνισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του στα πρώτα του βήματα, ενώ μίλησε και για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρηση.

«Το ταξίδι έφτασε στο τέλος. Ήρθαμε να σας παρουσιάσω τον κύριο Ηλιόπουλο. Είναι ένας νέος άνθρωπος, ένας νέος προστάτης της ομάδας μας. Το σκέφτηκα πολύ, το δουλεύω ένα με ενάμιση χρόνο στο μυαλό μου. Κατέληξα στον Μάριο γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του, ξέρω τις φιλοδοξίες του. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του. Είναι αυτοδημιούργητος, έχει πολλά χρήματα και αισθάνομαι σιγουριά ότι η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια», είπε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Το ποδόσφαιρο είναι η βάση της κοινωνίας. Κι εγώ πρέπει να είμαι προσεκτικός στη διαδοχή. Θα κριθώ κι εγώ κάποια στιγμή. Είμαι και συγκινημένος. Πρέπει να πω όμως ότι η απόφαση που έχω πάρει είναι η σωστή. Ο κύριος Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Παραλαμβάνει ένα κλαμπ με πολλή υγεία και ικανά στελέχη. Ένα αθλητικό κέντρο, τα δύο Μουσεία και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας γιατί το γήπεδο ανήκει στον Ερασιτέχνη και από τα έσοδά του συντηρείται ο Ερασιτέχνης».

Ο κ. Μελισσανίδης αποκάλυψε ότι υπήρξε ενδιαφέρον και από ένα αμερικανικό fund, προσθέτοντας πως υπάρχει δέσμευση του Ηλιόπουλου να ολοκληρώσει το προπονητικό κέντρο της ομάδας: «Να σας πω ότι είχα προτάσεις από fund της Αμερικής με μεγάλα ποσά. Αλλά δεν ήθελα να βάλω την ΑΕΚ σε περιπέτειες με ανθρώπους που δεν ξέρω γιατί είχαμε και τις παλιότερες εμπειρίες. Μέσα στη συμφωνία είναι δέσμευση του κ. Ηλιόπουλου να τελειώσει το αθλητικό μας κέντρο με το ξενοδοχείο και έτσι η ΑΕΚ πλέον θα κάνει αυτά που είχαμε δεσμευτεί».

Αναφέρθηκε και στους λόγους της εξόδου του: «Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά ας μην κρυβόμαστε. Είναι και η ηλικία και η υγεία... Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς αλλά όχι από όλους. Θα είμαι δίπλα στον Μάριο. Όλα τα στελέχη είναι ταλιμπάν, θα είναι δίπλα του για να έχει συνέχεια η προσπάθεια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς όλα αυτά τα χρόνια, αυτήν την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί. Είχα πει και παλιότερα ότι κάποια στιγμή το ταξίδι θα τελειώσει για μένα. Πιστεύω πως ό,τι δεσμεύτηκα το 2011 τα έκανα πράξη. Αλλά μεγαλώνουμε, έχω περάσει και ένα σοβαρό θέμα με την υγεία μου. Ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Το μόνο που κρατάω είναι τη σουίτα μου. Θα είμαι εδώ, θα σας βλέπω, θα είμαι σε επαφή με τον Μάριο, που τον ξέρω αρκετά χρόνια».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έκανε γνωστό ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος έχει ήδη συναντηθεί και με τον Ματίας Αλμέιδα: «Δεν θα έκανα τίποτα αν δεν είχα ενημερώσει τον προπονητή μας. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, του εξήγησα, του είπα, δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι. Ο προπονητής έχει γνωρίσει και τον κύριο Ηλιόπουλο».

Τέλος, περιγράφοντας τον Ηλιόπουλο, ο Μελισσανίδης είπε: «Ισχυρά οικονομικός, πετυχημένος, φιλόδοξος, εγωιστής. Έτσι νομίζω, έτσι έκρινε, αλλά κακά τα ψέματα η νεκροψία θα δείξει. Ο Μάριος έχει όλα τα προσόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του. Θα είμαι δίπλα του μέχρι να βρει τον βηματισμό του για να έχει συνέχεια αυτό το κλαμπ που όλοι αγαπάμε».

Σε ερώτηση που έγινε στο κλείσιμο της συνέντευξη Τύπου σχετικά με συμμαχίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Μελισσανίδης απάντησε: «Δεν είναι τώρα για τέτοια πράγματα, για συμμαχίες και μ...ες. Γά...ε τα» προκαλώντας μάλιστα το χαμόγελο του κ. Ηλιόπουλου.

Ηλιόπουλος: «Τιμή μου»

Από την πλευρά του, ο Μάριος Ηλιόπουλος στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, ανέφερε πως θα δώσει και την ψυχή του για να μπορέσει η Ένωση να κατακτά τίτλους. «Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει τα ηνία της ΑΕΚ, θυμίζοντας πως είναι η μεγάλη του αγάπη και το παιδί του, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη. Η παιδεία και η υγεία είναι αλληλένδετα πράγματα που έχει ανάγκη κάθε σύγχρονη χώρα. Χωρίς παιδεία δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο αθλητισμός είναι αναπόστατο κομμάτι της παιδείας. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την Ελλάδα, παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει και ο αθλητισμός. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές και εκεί που έγιναν υποδομές στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δυστυχώς παραμένουν αναξιοποίητα πολλά ολυμπιακά κέντρα και σκουριάζουν. Έχω δεσμευτεί στον κ. Μελισσανίδη πως έχω όραμα στις ακαδημίες, είναι το κομμάτι που θέλουμε να επενδύσουμε, που δεν είναι σύνηθες εκτός εξαιρέσεων στην Ελλάδα».

Και πρόσθεσε: «Ο αθλητισμός, η ταχύτητα, η αδρεναλίνη είναι στοιχεία της ζωής μου. Με τη βοήθεια του Θεού και του σύμπαντος έχω πετύχει αυτά που επεδίωξα στη ζωή μου και που οραματίστηκα. Στους αγώνες στίβου ως μαθητής και εν συνεχεία για 14 φορές πρωταθλητής στον μηχανοκίνητο. Η Sea Jets ξεκίνησε ως μικρή εταιρεία, αλλά τώρα είναι κεφάλαιο για τη ναυτιλία, είναι πυλώνας του ελληνικού τουρισμού και έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό. Εκεί βασίζεται η ελληνική οικονομία για τον εισερχόμενο τουρισμό».

Επίσης είπε: «Θα δώσω την ψυχή μου, το μυαλό μου, την αντίληψη μου και το είναι μου, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια για να κατακτώ τίτλους γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα που πρέπει να μείνει φυλαχτό στους αιώνες των αιώνων». Και κατέληξε λέγοντας «ζήτω η ΑΕΚ!»!

Δημήτρης ΜελισσανίδηςΑΕΚΜάριος Ηλιόπουλοςειδήσεις τώρα