Αθλητισμός|12.06.2024 16:57

Jerry West: Πέθανε στα 86 του ο θρύλος του NBA

Newsroom

Πέθανε σε ηλικία 86 ετών ο θρύλος του NBA Τζέρι Γουέστ (Jerry West), με τεράστια καριέρα τόσο ως παίχτης, όσο και ως προπονητής και παράγοντας σε πολλές ομάδες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη.

Οι Λος Άντζελες Κλίπερς ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους ότι ο Hall of Famer απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης με τη σύζυγό του, Κάρεν, στο πλευρό του. Δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες γύρω από το θάνατό του.

Η πορεία του

Ο Γουέστ ξεκίνησε την ιστορική του καριέρα το 1960... αφού οι Λέικερς τον επέλεξαν με το νούμερο 2 στο ντραφτ του ΝΒΑ. Έγινε αμέσως αστέρι - με μέσο όρο 17,6 πόντους ανά αγώνα στην πρώτη του σεζόν, πριν φτάσει τους 30,8 πόντους ανά αγώνα στη δεύτερη χρονιά του.

Ο Γουέστ έπαιξε συνολικά 14 σεζόν στη Λίγκα - όλες με τους Λέικερς. Έγινε μέλος της ομάδας All-Star σε κάθε σεζόν. Το 1969, λίγα χρόνια πριν αποσυρθεί επίσημα, το ΝΒΑ δημιούργησε το σύγχρονο λογότυπό του με βάση την εικόνα του Γουέστ στο γήπεδο.

Στη συνέχεια ο Τζέρι Γουέστ έπειτα από ένα σύντομο πέρασμα ως προπονητής στους Λέικερς, συνέχισε στο front office της ομάδας ως general manager. Ακολούθησε μακρά πορεία στη λίγκα ως σύμβουλος σε διάφορες ομάδες, όπως οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

θάνατοςΛος Άντζελες ΛέικερςΝΒΑειδήσεις τώρα