Αθλητισμός|16.06.2024 17:53

Αμβούργο: Η στιγμή που αστυνομικοί πυροβολούν τον άνδρα που κρατούσε αξίνα - Ήθελε να ρίξει μολότοφ σε οπαδούς του Euro2024

Newsroom

Δραματικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στο Αμβούργο το μεσημέρι της Κυριακής, όταν αστυνομικοί πυροβόλησαν άνδρα, ο οποίος έφερε αξίνα και έμοιαζε έτοιμος να ανάψει βόμβα μολότοφ, την οποία φαίνεται ότι ήθελε να ρίξει σε οπαδούς που βρίσκονται στην πόλη για το Euro2024.

Σύμφωνα με την Bild, γύρω στις 12.30 η αστυνομία εκλήθη για να σταματήσει τον άνδρα που βγήκε από ένα μπαρ οπλισμένος με αξίνα και βόμβα μολότοφ και απείλησε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης».  

Οι Γερμανοί αστυνομικοί ζήτησαν από τον άνδρα να αφήσει κάτω το οικοδομικά εργαλείο και χρησιμοποίησαν σπρέι πιπεριού εναντίον του. Ο άνδρας ακούμπησε πράγματι το εργαλείο στο έδαφος, αλλά στη συνέχεια φάνηκε να προσπαθεί να ανάψει τον εμπρηστικό μηχανισμό που κρατούσε στο άλλο του χέρι. Τη στιγμή που έπιασε τον αναπτήρα, οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ.

Η δραματική στιγμή των πυροβολισμών

Όπως φαίνεται στην εικόνα που δημοσιοποιεί η εφημερίδα Bild, ένας αστυνομικός με πολιτικά (καρό πουκάμισο) πυροβολεί στον αέρα ενώ πέντε αστυνομικοί έχουν τα όπλα στραμμένα στον άνδρα με τη βόμβα μολότοφ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ένας αστυνομικός αρχικά έριξε μόνο μια προειδοποιητική βολή για να σταματήσει τον δράστη. Στη συνέχεια ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί μέχρι που ο άνδρας, τραυματισμένος στο πόδι, βυθίστηκε στο έδαφος. «Αυτή τη στιγμή λαμβάνει ιατρική φροντίδα στο νοσοκομείο», είπε εκπρόσωπος. της αστυνομίας αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της BILD, ο άνδρας φέρεται να είναι ένας 39χρονος Γερμανός από το Buchholz στο Nordheide της Κάτω Σαξονίας ο οποίος φέρεται να είναι σχιζοφρενής.

Δεν τραυματίστηκε κανείς

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν υπάρχει σαφής ένδειξη ότι υπάρχει σύνδεση του συμβάντος με τον αγώνα του Euro διότι το περιστατικό σημειώθηκε, πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από την επίσημη ζώνη φιλάθλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά οι Αρχές υποθέτουν ότι ο άνδρας ήθελε να πλησιάσει προς τη ζώνη οπαδών και να ρίξει εκεί την μολότοφ.

Προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές ταραχές, διακόσιοι αστυνομικοί βρίσκονται στο σημείο με πολυάριθμες δυνάμεις. Οι Αρχές υποθέτουν ότι ο άνδρας ήταν μόνος του.

ΓερμανίαμολότοφΑμβούργοπυροβολισμοίEuro 2024