Αθλητισμός|16.06.2024 18:18

Euro 2024: Πολωνία - Ολλανδία 1-2

Newsroom

Ωραίο παιχνίδι, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, έγινε στο «Φολκσπαρκστάντιον» του Αμβούργου με την Πολωνία να προηγείται, αλλά την Ολλανδία να κάνει την ανατροπή και να παίρνει τη νίκη με 2-1 για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου του EURO.

Σημαντική απουσία για τους Πολωνούς ήταν αυτή του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του με τον αντικαταστάτη του, Άνταμ Μπούκσα, να κάνει πολύ καλό παιχνίδι και να χρίζεται σκόρερ.

Ο αγώνας

Πιο δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι Ολλανδοί έχοντας καλές στιγμές για να ανοίξουν το σκορ στα πρώτα λεπτά, με σουτ του Χάκπο στο 2’, του Ράιντερς στο 10’ και του Σϊμονς στο 14’. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ήταν η Πολωνία που άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζιελίνσκι, ο Μπούκσα σηκώθηκε ανενόχλητος και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Φερμπρούχεν για το 1-0.

Οι «οράνιε» συνέχιζαν να πιέζουν και στο 20' έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν όταν ο Φαν Ντάικ σούταρε και ο Σέζνι απομάκρυνε εντυπωσιακά. Δύο λεπτά αργότερα, νέα ευκαιρία για την Ολλανδία, όταν ο Σίμονς έδωσε στον Ντεπάι και εκείνος σούταρε με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια των Πολωνών.

Τελικά, το 1-1 έγινε στο 29' με σκόρερ τον Γκάκπο για την Ολλανδία καθώς ο άσος της Λίβερπουλ έπιασε το σουτ με το δεξί, η μπάλα κόντραρε στα πόδια του Μπέντναρεκ και κατέληξε στα δίχτυα του Σέζνι.

Το πολύ «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο στο Αμβούργο ολοκληρώθηκε με άλλες δυο χαμένες ευκαιρίες για τους Ολλανδούς, πρώτα στο 42ο λεπτό όταν ο Σίμονς έδωσε στον Ακέ που έκανε το γύρισμα και το σουτ του Χάκπο έφυγε ψηλά και κατόπιν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ακέ έκανε το γέμισμα και βρήκε τον Ντεπάι, ο οποίος σημάδεψε την αριστερή γωνία του Σέζνι, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Μεγάλη φάση για την Πολωνία στο 58’ καθώς ο Ζαλέφσκι έκανε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Κίβιορ έκανε το τελείωμα από τα έξι μέτρα, ο Φερμπρούχεν όμως το έβγαλε και κατόπιν ο Ολλανδός τερματοφύλακας μπλόκαρε σε σουτ του Ζιελίνσκι εκτός περιοχής.
Μετά το 65ο λεπτό έγιναν ξανά απειλητικοί οι Ολλανδοί και στο 70’ Μάλεν, Ντεπάι και Ντάμφρις «έκρυψαν» την μπάλα, αλλά ο Σέζνι έβγαλε με το πόδι το πλασέ του τελευταίου. Οι προσπέθειές τους για δεύτερο γκολ καρποφόρησαν στο 83’ όταν ο Βέγκχορστ, μερικά δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, «εκτέλεσε» τον Σέζνι κάνοντας το 2-1.

Στο 89' οι Πολωνοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν όταν ο Σφιντέρσκι κάνει το πλασέ με τη μία, ο Φερμπρούχεν τρομερή επέμβαση και ο Πιοτρόφσκι πήρε το ριμπάουντ από τα δύο μέτρα, αλλά σούταρε άουτ.

Στο άλλο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του ομίλου, η Αυστρία θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία την Δευτέρα 17/6 στις 22:00.

Επόμενη αγωνιστική

  • 21/6 19:00 Πολωνία-Αυστρία
  • 21/6 22:00 Ολλανδία-Γαλλία

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πολωνία: Σέζνι, Φρανκόφσκι, Σαλαμόν (86’ Μπερεζίνσκι), Μπένταρεκ, Κίβιορ, Ουρμπάνσκι 55’ Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι (78’ Πιοτρόφσκι), Ρόμαντσουκ (55’ Σλις), Ζαλέφσκι, Σ. Σιμάνσκι (46’Μόντερ) , Μπούκσα.

Ολλανδία: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ (87’ Φαν ντε Βεν), Σχάουτεν, Ράιντερς, Φέερμαν (62’ Μάλεν), Σίμονς (62’ Βαϊνάλντουμ), Ντεπάι (81’ Βέγκχορστ), Χάκπο (81’ Φρίμπονγκ).

ΓερμανίαποδόσφαιροαγώναςΠολωνίαΟλλανδίαειδήσεις τώραEuro 2024ειδήσεις