Αθλητισμός|16.06.2024 21:20

Euro 2024: Σλοβενία - Δανία 1-1

Newsroom

Στο πρώτο παιχνίδι της Δανίας στο Euro που έγινε πριν από τρία χρόνια, ο ποδοσφαιρικός πλανήτης «πάγωσε» βλέποντάς τον να καταρρέει στον αγωνιστικό χώρο του «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης. 1.100 μέρες μετά, ο Κρίστιαν Έρικσεν όχι απλά «επέστρεψε» στη ζωή, αλλά έπαιξε ξανά ποδόσφαιρο, είναι παρών στα γήπεδα της Γερμανίας φέτος και ήταν αυτός που πέτυχε το πρώτο γκολ της εθνικής ομάδας της χώρας τους στη φετινή διοργάνωση στο 1-1 με τη μαχητική και πεισματάρα Σλοβενία των τριών άσων του Παναθηναϊκού Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς για τον 3ο όμιλο του Euro 2024.

Βαθμολογία

  1. Σλοβενία 1 (1-1)
  2. Δανία 1 (1-1)
  3. Αγγλία 0 (0-0)
  4. Σερβία 0 (0-0)

Επόμενη αγωνιστική

  • 20/6 16:00 Σλοβενία-Σερβία
  • 20/6 19:00 Δανία-Αγγλία

Highlights

Η Δανία μπήκε σαφώς πιο απειλητικά στον αγώνα, ελέγχοντας τον ρυθμό στο ξεκίνημα με τους Σλοβένους να παίζουν αμυντικά, χωρίς νεύρο, περιμένοντας να «χτυπήσουν» σε αντεπίθεση. Στο 16' η Σλοβενία απείλησε με τον Σέσκο να σουτάρει με δύναμη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σμάιχελ, ενώ ένα λεπτό αργότερα οι Δανοί άνοιξαν το σκορ μετά από εκτέλεση πλαγίου, ο Βιντ έβγαλε υπέροχη ασίστ με τακουνάκι και ο Έρικσεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, έχοντας πρώτα κάνει το κοντρόλ με το στήθος.

Στο 28ο λεπτό παραλίγο να γίνει το 2-0 με... καραμπόλα, μετά από δυνατό γύρισμα του Έρικσεν, η μπάλα κόντραρε στον Μλάκαρ με τον Σέσκο να προσπαθεί να απομακρύνει και τη μπάλα να περνά τελικά λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Όμπλακ. Καλή στιγμή για τους Σλοβένους στο 30', με τον Γιάνζα να βγάζει έξυπνη κάθετη μπαλιά για τον Σπόραρ και τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να μην μπορεί να κάνει το κοντρόλ. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ευκαιρία για τη Δανία, στο 43', όταν μετά από πάσα του Βιντ, ο Έρικσεν πλάσαρε με τη μία από πολύ πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Στο 55' απείλησε η Δανία, μετά από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, ο Μπιγιόλ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από την εστία του Όμπλακ, ο οποίος έσωσε τη Σλοβενία και στο 65ο λεπτό, όταν μετά από γύρισμα του Έρικσεν, ο Χόιλουντ πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, αλλά ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης του είπε «όχι».

Ευκαιρία για τη Σλοβενία στο 66’, μετά από... παναθηναϊκή συνεργασία, καθώς ο Σπόραρ έβγαλε σέντρα, ο Τσέριν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ και ακολούθησε δοκάρι για τους Σλοβένους στο 77’ με τρομερό σουτ του Σέσκο έξω από την περιοχή. Τελικά το 1-1 έγινε δευτερόλεπτα μετά το δοκάρι με ασύλληπτο σουτ του Γιάνζα με την μπάλα να βρίσκει στον Χιούλμαντ και να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίχτυα του Σμάιχελ.

Στο άλλο παιχνίδι για την 1η αγωνιστική του ομίλου, Σερβία και Αγγλία θα τεθούν αντιμέτωπες απόψε (22:00) στο Γκίζελκιρχεν.

Σλοβενία: Όμπλακ, Καρνίτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάντζ, Στογιάνοβιτς (67’ Βέρμπιτς), Τσέριν, Έλνσικ (75’ Στάνκοβιτς), Μλάκαρ (75’ Τσέλαρ), Σπόραρ (90’+4’ Mπρέκαλο), Σέσκο (90’+4’ Κούρτιτς).

Δανία: Σμάιχελ, Κρίστενσεν, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα, Χιούλμαντ (89’ Ντιλέινι), Χόιμπιεργκ (84’ Νέργκααρντ), Κρίστιανσεν (78’ Μέλε), Έρικσεν, Βιντ (84’ Ντόλμπεργκ), Χόιλουντ (84΄Πόουλσεν).

Euroειδήσεις τώραΕθνική ΣλοβενίαςΚρίστιαν ΕρικσενΕθνική ΔανίαςEuro 2024