Αθλητισμός|19.06.2024 18:00

Euro 2024: Κροατία - Αλβανία 2-2

Newsroom

Η Κροατία επιχείρησε να κάνει το colpo grosso με μεγάλη ανατροπή (από 0-1 σε 2-1) αλλά η πεισματάρα Αλβανία είχε ψυχή και ισοφάρισε σε 2-2 με γκολ στο 95'!

Ήταν ένα μεγάλο ματς με ανατροπές και έντονο σασπένς μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τον 2ο όμιλο του Euro 2024. Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας η ισοπαλία δεν άφησε καμία απ' τις δυο ομάδες ικανοποιημένη καθώς την τρίτη και τελευταία αγωνιστική έχουν να αντιμετωπίσουν τα φαβορί για τις δυο πρώτες θέσεις Ισπανία και Ιταλία.

Βαθμολογία

  1. Ισπανία 3 (3-0) - 1 αγ.
  2. Ιταλία 3 (2-1) - 1 αγ.
  3. Αλβανία 1 (3-4) 2 αγ.
  4. Κροατία 1 (2-5) 2 αγ.

Highlights

Η εξέλιξη του αγώνα

Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στο Euro 2024 -μετά το γκολ που πέτυχε νωρίς στο παιχνίδι με την Ιταλία- η Αλβανία μπήκε δυναμικά στο γήπεδο και κατόρθωσε να αιφνιδιάσει την Κροατία. Μόλις στο 11' ο Χισάι έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Λάτσι με κεφαλιά νίκησε τον Λιβάκοβιτς γράφοντας το 0-1.

Μολονότι η Κροατία πήρε την κατοχή και είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, η αλβανική ομάδα θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον ακόμα ένα γκολ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στο 31' ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε σωτήρια στο τετ α τετ του Ασλάνι, ενώ στο 45+1' η κεφαλιά του Ασλάνι κατέληξε και πάλι στην αγκαλιά του Λιβάκοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του ματς άλλαξε καθώς η Κροατία μπήκε στο γήπεδο με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Έπαιξε με πολλή υπομονή και κυκλοφόρησε την μπάλα αναζητώντας ένα γκολ που θα την επανέφερε στη διεκδίκηση του παιχνιδιού. Κι αφού έχασε δύο ευκαιρίες με τον Σούσιτς στο 50' και τον Σούταλο στο 58', έφτασε στην ισοφάριση (1-1) στο 74'. Οι Κροάτες άλλαξαν πολλές πάσες έξω απ' την περιοχή της Αλβανίας και την κατάλληλη στιγμή η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κράμαριτς, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Οι Αλβανοί έζησαν για δεύτερη φορά το... δράμα που βίωσαν και στην πρεμιέρα απέναντι στην Ιταλία καθώς μέσα σε λίγα λεπτά βρέθηκαν απ' το υπέρ τους 1-0 στο εις βάρος τους 2-1 και μάλιστα με μεγάλη δόση ατυχίας. Στο 76', έπειτα από απομάκρυνση ενός Αλβανού αμυντικού, η μπάλα προσέκρουσε στα πόδια του Γκιασούλα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του σε ένα απρόσμενο αυτογκόλ! 

Η Κροατία έριξε ρυθμό καθώς αρκέστηκε στην ανατροπή και οι Αλβανοί που δεν παράτησαν τη μάχη κατόρθωσαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης στο 90+5'. Ο Γκιασούλα, ο οποίος άθελά του έγινε μοιραίος με το αυτογκόλ που πέτυχε, λυτρώθηκε καθώς βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 2-2.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Γκβάρντιολ, Πέρισιτς (84' Μπατούρινα), Μπρόζοβιτς (46' Σούσιτς), Κόβατσιτς, Μόντριτς, Κράμαριτς (84' Σόσα), Μάγιερ (46' Πάσαλιτς), Πέτκοβιτς (69' Μπούντιμιρ).

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Ντζιμιστί, Ατζέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Ραμαντάνι (85' Χόξα), Λάτσι (72' Γκιασούλα), Ασάνι (64' Σεφέρι), Μπαϊράμι, Μανάι (85' Ντάκου).

Εθνική Αλβανίαςειδήσεις τώραEuroEuro 2024Εθνική Κροατίας