Αθλητισμός|20.06.2024 00:00

Euro 2024: Σκωτία - Ελβετία 1-1

Newsroom

Ισόπαλο (1-1) έληξε το ματς της Σκωτίας με την Ελβετία, που ουσιαστικά δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Euro 2024 στους Ελβετούς, ενώ αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας και στους Σκωτσέζους!

Η 2η αγωνιστική του 1ου ομίλου ολοκληρώθηκε και η Γερμανία με δύο σερί νίκες βρίσκεται ήδη στους 16, ενώ η Ελβετία με τέσσερις βαθμούς θεωρείται βέβαιο πως θα προκριθεί, έστω και μέσω των καλύτερων τρίτων της φάσης των ομίλων. Παράλληλα, όμως ελπίζουν βάσιμα και οι Σκωτσέζοι εφόσον νικήσουν την τελευταία αγωνιστική στον «τελικό» με τους Ούγγρους.

Η Σκωτία προηγήθηκε με αυτογκόλ του Σαρ στο 13', η Ελβετία ισοφάρισε με φανταστικό γκολ του Σακίρι στο 26' και στη συνέχεια όσο κι αν προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να ξεκολλήσουν απ' την ισοπαλία...

Βαθμολογία

  1. Γερμανία 6 (7-1)
  2. Ελβετία 4 (4-2)
  3. Σκωτία 1 (2-6)
  4. Ουγγαρία 0 (1-5)

Τελευταία αγωνιστική

  • 23/6 Γερμανία - Ελβετία
  • 23/6 Σκωτία - Ουγγαρία

Highlights

Η Σκωτία αιφνιδίασε την Ελβετία και στο 13' βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έπειτα από κόρνερ των Ελβετών, οι Σκωτσέζοι έφυγαν γρήγορα στην αντεπίθεση. Η μπάλα κατέληξε στον ΜακΤόμινεϊ ο οποίος σούταρε. Ο Σαρ προέταξε το πόδι του για να απομακρύνει αλλά μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, γκολ το οποίο χρέωσε η UEFA ως αυτογκόλ.

Οι Ελβετοί πήραν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή και πίεσαν πολύ τους Σκωτσέζους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Σε μια τέτοια περίπτωση η σκωτσέζικη άμυνα υπέπεσε σε σωρεία λαθών και ο Σακίρι, ο οποίος έγινε αποδέκτης της μπάλας έπιασε ένα φανταστικό μακρινό φαλτσαριστό σουτ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 57' η Ελβετία έχασε σπουδαία ευκαιρία για να προηγηθεί στο σκορ με τον Εντόι, ενώ η Σκωτία άγγιξε το γκολ στο 67' καθώς είχε δοκάρι με τον Χάνλεϊ.

Ο Εμπολό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 83' όμως το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-1. Η Σκωτία είχε 2-3 απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή της Ελβετίας το γκολ όμως δεν επιτεύχθηκε και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο.

Ελβετία: Ζόμερ, Ροντρίγκες, Ακάνζι, Σαρ, Βάργκας (75' Ρίντερ), Βιντμέρ, Φρόιλερ (75' Σιέρο), Τσάκα, Έμπιρι, Σακίρι (59' Εμπολό), Εντόι.

Σκωτία: Γκαν, Χέντρι, Χάνλεϊ, Τίρνεϊ (61' ΜακΚένα), Ρόμπερτσον, Ράλστσον, Γκίλμουρ (79' ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ, ΜακΤόμινεϊ, ΜακΓκίν (90' Κρίστι), Άνταμς (90' Σάνκλαντ).

EuroEuro 2024ειδήσεις τώραΕθνική ΣκωτίαςΕθνική Ελβετίας