Αθλητισμός|20.06.2024 18:00

Euro 2024: Σλοβενία - Σερβία 1-1

Newsroom

Η εξαιρετική Σλοβενία άγγιξε την πρώτη νίκη της στο Euro 2024, όμως η ψυχωμένη Σερβία τής πήρε την... μπουκιά μέσα απ' το στόμα στο τελευταίο δευτερόλεπτο!

Το παιχνίδι ήταν ωραίο, ανοιχτό, με ένταση και με αρκετό σασπένς απ' την αρχή μέχρι και το τέλος. Η Σλοβενία των παικτών του Παναθηναϊκού Τσέριν, Σπόραρ και Βέρμπιτς αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική για 94 λεπτά καθώς βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Κάρνιτσνικ στο 69', όμως η Σερβία των Ζίβκοβιτς, Μλαντένοβιτς, Μαξίμοβιτς και Γκατσίνοβιτς του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, έμεινε ζωντανή καθώς με γκολ του Γιόβιτς στο 95' ισοφάρισε σε 1-1 και ελπίζει ακόμα σε πρόκριση.

Για τον 3ο όμιλο εκκρεμεί το παιχνίδι της Αγγλίας με τη Δανία (19.00), ενώ την τρίτη και τελευταία αγωνιστική οι Σλοβένοι παίζουν με τον Άγγλους και οι Σέρβοι με τους Δανούς. Και πλέον όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά σε έναν ομίλο που εξελίσσεται σε... φωτιά!

Βαθμολογία - 3ος όμιλος

  1. Αγγλία 3 (1-0) - 1 αγ.
  2. Σλοβενία 2 (2-2) 2 αγ.
  3. Δανία 1 (1-1) 1 αγ.
  4. Σερβία 1 (1-2) 2 αγ.

Highlights

Η εξέλιξη του ματς

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, δυναμικό και με διάθεση απ' τις δυο ομάδες να κυνηγήσουν το γκολ, ενδεικτικό και τις κρισιμότητάς του. Υπήρξαν καλές προϋποθέσεις και στις δύο πλευρές του γηπέδου στο πρώτο ημίχρονο, όμως η μεγαλύτερη ευκαιρία καταγράφηκε στο 38'. Ο Έλσνικ έκανε μια ντρίμπλα, πάτησε περιοχή, εκτέλεσε, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στην επαναφορά ο Σέσκο αστόχησε.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε εξίσου δυναμικά με τη Σερβία να έχει μεγάλη ευκαιρία στο 47'. Μίτροβιτς και Τάντιτς έπαιξαν το 1-2, ο επιθετικός της Αλ Χιλάλ βγήκε τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον Όμπλακ. Όσο περνούσε η ώρα οι ομάδες έπαιρναν μεγαλύτερα ρίσκα αναζητώντας το γκολ. Και τελικά τα κατάφεραν οι Σλοβένοι. Στο 69' η Σλοβενία έβγαλε την γρήγορη αντεπίθεση με τον Κάρνιτσνικ, ο οποίος άλλαξε παιχνίδι για τον Στογιάνοβιτς. Αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Κάρνιτσνικ, ο οποίος συνέχισε την απίθανη κούρσα του, αφού είχε πατήσει περιοχή, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα απ' το ύψος της μικρής περιοχής για το 1-0. 

Οι Σέρβοι θα μπορούσαν να έχουν βρει το γκολ της ισοφάρισης άμεσα, όμως το σουτ του Μίτροβιτς στο 72' τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Όμπλακ.

Η επτάψυχη Σερβία δεν τα παράτησε όμως και με... buzzer beater του Γιόβιτς στο 95', κι ενώ είχε προωθηθεί στην τελευταία εκτέλεση κόρνερ και ο γκολκίπερ των Σέρβων, ισοφάρισε με κεφαλιά διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Σλοβενία: Όμπλακ, Κάρνιτσνικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα, Στογιάνοβιτς (76' Βέρμπιτς), Τσέριν, Μλάκαρ (64' Γκόρεντς Στάνκοβιτς), Έλσνικ (90+1' Μπρέκαλο), Σπόραρ, Σέσκο (76' Βιπότνικ).

Σερβία: Ραΐκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Βελίκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (82' Μπιρμάντσεβιτς), Ίλιτς, Λούκιτς (64' Μιλίνκοβιτς Σάβιτς), Μλαντένοβιτς (46' Γκατσίνοβιτς), Τάντιτς (82' Σάμαρτζιτς), Βλάχοβιτς (64' Γιόβιτς), Μίτροβιτς.

Εθνική ΣερβίαςΕθνική ΣλοβενίαςEuroειδήσεις τώραEuro 2024