Αθλητισμός|20.06.2024 21:00

Euro 2024: Δανία - Αγγλία 1-1

Newsroom

Η Αγγλία και η Δανία... κόλλησαν στην ισοπαλία (1-1), αποτέλεσμα, που διατηρεί τα Τρία Λιοντάρια στην κορυφή του 3ου ομίλου του Euro 2024 αλλά και που κρατάει τους Δανούς ζωντανούς για την πρόκριση.

Σε ένα ισορροπημένο αλλά και μέτριο ποιοτικά παιχνίδι οι Άγγλοι προηγήθηκαν με τον Κέιν (18'), οι Δανοί απάντησαν με γκολάρα του Χιούλμαντ (34') αλλά όσο κι αν προσπάθησαν αμφότεροι δεν βρήκαν το νικητήριο γκολ, γεγονός που κρατάει και τις τέσσερις ομάδες του ομίλου μέσα στη διεκδίκηση της πρόκρισης. 

Την τρίτη και τελευταία αγωνιστική η Αγγλία αντιμετωπίζει τη Σλοβενία και η Δανία τη Σερβία. Οι Άγγλοι που βρίσκονται στο +2 απ' τους Σλοβένους και τους Δανούς και στο +3 απ' τους Σέρβους αρκούνται και στην ισοπαλία για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους 16 (ακόμα και με ήττα έχουν αρκετές πιθανότητες αφού οι τέσσερις βαθμοί συνήθως δίνουν πρόκριση έστω και μέσω της τρίτης θέσης). Όμως τόσο οι αντίπαλοί τους Σλοβένοι, όσο και οι Δανοί με τους Σέρβους στο άλλο ματς του ομίλου, είναι δεδομένο που θα τα δώσουν όλα καθώς θα παίξουν το τελευταίο τους χαρτί για να συνεχίσουν στο Euro...

Βαθμολογία - 3ος όμιλος

  1. Αγγλία 4 (2-1) 
  2. Σλοβενία 2 (2-2)
  3. Δανία 2 (2-2)
  4. Σερβία 1 (1-2)

Τελευταία αγωνιστική

  • 25/6, 22.00 Αγγλία - Σλοβενία
  • 25/6, 22.00 Δανία - Σερβία

Highlights

Η Αγγλία πήρε εξαρχής τον έλεγχο στο ματς καθώς περιόρισε τη Δανία σε έναν παθητικό ρόλο. Η μπάλα βρισκόταν διαρκώς στα πόδια των Άγγλων που έψαχναν τον τρόπο για να διασπάσουν τη μαζική άμυνα των Δανών. Έπειτα από ένα ανιαρό 15λεπτο δίχως φάση, τα Τρία Λιοντάρια βρήκαν τον τρόπο χάρη στο πείσμα του Γουόκερ. Στο 18' ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, έκλεψε την μπάλα, έκανε το γύρισμα στην καρδιά της περιοχής των Δανών και μετά από κόντρες, ο Κέιν εκτέλεσε από κοντά με πλασέ ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Το γκολ της Αγγλίας αφύπνησε τους Δανούς που μετά το 18' έγιναν άλλη ομάδα! Σαν να γύρισε ένας διακόπτης και η Δανία έγινε πιο επιθετική, πιο τολμηρή και πιο επικίνδυνη. Έπαιξε την Αγγλία στο μισό γήπεδο και δικαιώθηκε καθώς στο 34' ο Χιούλμαντ με ένα απίθανο σουτ απ' τα 28 μέτρα ισοφάρισε. Ο μέσος της Σπόρτινγκ Λισαβόντας κεραυνοβόλησε τον Πίκφορντ, που ήταν ανήμπορος να αποτρέψει το γκολ των Δανών για το 1-1.

Η Αγγλία άγγιξε το γκολ στο 56' αλλά το μακρινό σουτ του Φόντεν σημάδεψε τη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Σμάιχελ.

Οι Δανοί και πάλι μετά τα μισά του ημιχρόνου άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, να πιέζουν την Αγγλία και να ψάχνουν το γκολ. Είχαν πολλές τελικές προσπάθειες αλλά δεύτερο γκολ δεν βρήκαν.

Δανία: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεγκαρντ, Κρίστενσεν, Μέλε, Κρίστιανσεν (57' Μπα), Χόιμπιεργκ, Χιούλμαντ (82' Νόργκααρντ), Έρικσεν (82' Σκοβ Όλσεν), Βιντ (57' Ντάμσγκααρντ), Χόιλουντ (67' Πάουλσεν).

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεχί, Τρίπιερ, Αλεξάντερ Άρνολντ, Ράις, Φόντεν (69' Μπόουεν), Σάκα (69' Έζε), Μπέλιγχαμ, Κέιν (69' Γουότκινς).